Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Numărul total al deceselor cauzate de coronavirus în România a ajuns la 12

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 24 martie 2020 Etichete: , ,

UPDATE Ora 11:40-  A mai fost confirmat un caz de deces din cauza virusului Covid-19 pe teritoriul României. Bilanțul total ajunge la 12, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

„Cazul 11: Femeie, 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava – secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat astăzi. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.
Menționăm că, dintr-o eroare de raportare, decesul anterior comunicat cu numărul 11 a fost deja raportat ca decesul cu numărul 5, în cursul zilei de ieri, 23 martie a.c.

Cazul 12: Bărbat, 74 ani, din județul Ialomița, internat la Bacău în Spitalul Comănești, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie a.c. și a fost internat în 22 martie a.c. în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, și insuficiență renală cronică”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Știre inițială

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți seară, decesul a altor trei români infectați cu virusul Covid-19. Bilanțul total al deceselor cauzate de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 11.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 59 de ani, pacient la Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Acesta a murit pe 22 martie.

Femeie, 80 ani, pacientă în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Aceasta a decedat pe 23 martie.

Bărbat, 71 ani, pacient în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Bărbatul a murit pe 23 martie.

„Pacienții au fost confirmați pozitiv la COVID 19 în data de 23 martie 2020, atunci când s-au primit rezultatele probelor de laborator. Toți cei trei pacienți aveau afecțiuni medicale cronice pre- existente ( boli cardiovasculare, diabet).

Decesele au fost raportate la INSP în această seară”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW