Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Gruparea oligarhului Șor, principala gură de tun a Kremlinului în Republica Moldova, plănuia un așa-zis protest la București / Acțiunea ar fi fost coordonată cu AUR

By Vîrban Robert , in Politic Republica Moldova Stirile zilei , at 7 martie 2024

Gruparea controlată de către oligarhul fugar Ilan Șor, principalul actor prin care Kremlinul dorește să preia puterea în Republica Moldova, plănuia să aducă la București, în timpul Congresului PPE, aproximativ 200 de persoane pentru un așa-zis proteste împotriva președintei Maia Sandu. Acțiunea ar fi fost coordonată cu partidul AUR, cel care a organizat miercuri un protest agresiv în fața Romexpo, acolo unde avea loc evenimentul popularilor europeni. Informațiile au fost transmise de către șeful Poliției Republicii Moldova, Viorel Cernăuțeanu, și șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, într-o conferință de presă. 

Autoritățile de la Chișinău au intrat însă pe fir, astfel că planul pus la cale de oamenii lui Ilan Șor nu a mai fost dus la bun sfârșit. O persoană a fost prinsă în flagrant, iar asupra ei a fost găsită suma de 600.000 de lei moldovenești (aproximativ 30.000 de euro). În total, în urma perchezițiilor efectuate în mai multe apartamente conspirative, au fost găsite peste 5,5 milioane de lei moldovenești (aproximativ 275.000 de euro). Trei persoane, foști angajați ai unor structuri de forță din Republica Moldova, au fost reținute.

200 de persoane ar fi trebui aduse la București

Concret, arată autoritățile de la Chișinău, aproximativ 200 de persoane urmau să fie transportate cu microbuzele la București pentru a organiza așa-zise proteste împotriva Maiei Sandu. Pentru fiecare microbuz cu capacitatea de circa 20 de persoane era alocată suma de 10.000 de euro. Potrivit șefului Poliției Republicii Moldova, unele dintre aceste persoane chiar au ajuns la București.

„Erau pregătite peste 200 de persoane să meargă la București organizat de la Chișinău. Dar prin conlucrare cu organele de drept din România s-a reușit dea stârpi aceste acțiuni. Clar că o parte dintre ei au reușit să ajungă la București. Însă ceilalți au fost documentați. Sumele care urmau a fi achitate pentru persoanele care trebuiau să compromită evenimentul ajungea pe zi la sute de euro. La un microbuz de 20 de persoane suma alocată era de 10.000 de euro”, a declarat șeful Poliției, Viorel Cernăuțeanu. potrivit Agora.md.

George Simion și-a dat mâna cu oamenii lui Șor

Mai mult, susține Cernăuțeanu, acțiunea ar fi fost coordonată cu partidul AUR, cel care a organizat miercuri un protest agresiv în fața Romexpo, acolo unde avea loc evenimentul popularilor europeni.

„Regretabil este că această intenție de organizare a protestelor vine din partea unui alt partid de la București. Urmau să se consolideze cu așa-numiții protestatari de la noi. A fost pe rețelele de socializare, știm cu toții: Partidul AUR planifica aceste acțiuni la București”, a precizat Cernăuțeanu.

AUR a forțat intrarea în complexul Romexpo

Un grup de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion și europarlamentarul Cristian Terheș, a protestat mieruri în fața Romexpo, acolo unde se desfășura Congresul Partidului Popular European.

Simion, care purta o șapcă inscripționată „Donald Trump” și mai mulți susținători au încercat să forțeze intrarea în Romexpo, însă au fost împiedicați de către jandarmi.

Manifestanții au afișat bannere cu mesajul „Jos Ursula” și au strigat „Suveranitate” și „Hoții”. Ulterior, grupul s-a deplasat pentru a protesta în fața hotelului Crowne Plaza, acolo unde ar fi fost cazată președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Bașcana Găgăuziei, apropiată a lui Șor, primită de Putin

Protestul desfășurat de AUR și la care ar fi trebui să se alături și cei 200 de oameni aduși de gruparea lui Ilan Șor s-a desfășurat chiar în aceeași zi în care bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, aleasă în această funcție din partea partidului înființat de oligarh, s-a întâlnit la Moscova cu președintele rus, Vladimir Putin.

Sursa foto: Inquam Photos

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW