Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Greva generală în educație. Examenele naționale ar putea fi afectate. Lider sindical: Vina e a guvernanților

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 16 mai 2023 Etichete: ,

Reprezentanţii federaţiilor sindicale din educaţie au anunţat marţi, 16 mai, declanşarea unei greve generale, începând din data de 22 mai.

Protestul va fi precedată de o grevă de avertisment, miercuri, între orele 11:00 şi 13:00. Decizia de a recurge la protest a fost luată în urma referendumului organizat de organizaţiile sindicale în rândul angajaţilor din sistem.

Salariaţii din învăţământ solicită majorarea salariilor, investiţii în baza materială a şcolilor, eliminarea birocraţiei, dar şi măsuri pentru ca incidente violente să nu mai aibă loc în şcoli.

„Este posibil să se dea peste cap examenele nationale. Vina este a guvernantilor”, a declarat Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

La rândul său, Marius Nistor, liderul Federaţiei „Spiru Haret”, a arătat că 73,23% dintre membrii Federaţiei s-au exprimat în favoarea declanșării grevei generale.

„Conform datelor referendumului declanşat de Federaţia Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret împreună cu FSLI (…) din cei 70.000 de membri de sindicat 73,23% s-au exprimat în favoarea declanşării grevei generale cu începere din 22 mai. Greva generală va fi precedată, conform prevederilor legislaţiei în vigoare, de declanşarea unei greve de avertisment care va avea loc cu începere din 17 mai, în intervalul orar 11-13, cu încetarea tuturor activităţilor specifice care ar trebui să se desfăşoare în unităţile de învăţământ preuniversitar”, a afirmat Marius Nistor.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW