Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, plasați sub control judiciar pe cauțiune

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 24 mai 2024

După aproximativ 15 ore de audieri, fostul prim adjunct al SRI, Florin Coldea, fostul șef al Direcției juridice a SRI, Dumitru Dumbravă și avocatul Doru Trăilă au fost plasați de Direcția Națională Anticorupție sub control judiciar pe cauțiune de 500.000 de lei, relatează G4Media. La ieșirea de la audieri, Coldea nu a dorit să facă declarații.

Cei trei sunt acuzați într-un dosar instrumentat de DNA de trafic de influență și spălare de bani.

Dosarul penal a fost deschis ca urmare a unei plângeri depuse de afaceristul Cătălin Hideg. Afaceristul, condamnat în primă instanță la 4 ani de închisoare cu executare, a susținut că avocatul Doru Trăilă, în complicitate cu Coldea și Dumbravă, i-ar fi cerut un onorariu exagerat de mare sub promisiune unei sentințe cu suspendare.

„Am avut o întâlnire cu domnul Dumbravă, care l-a recomandat pe domnul Trăilă ca viitorul meu avocat. Am fost la dânsul la birou, la cabinetul de avocatură unde mi-au spus, iniţial, că vor 700.000 de euro plus TVA. Ulterior, eu i-am spus că este o sumă foarte mare, că nu am mai văzut asemenea onorarii în România, dânsul mi-a spus că aşa a primit ordine de la domnii generali, că asta e suma pe care trebuie să plătesc dacă vor să mă ia ca şi client. I-am spus că este foarte mult, că ofer o sumă de 500.000. Dânsul a spus: nu pot să decid eu, trebuie să mă întorc să vorbesc cu domnii generali şi peste câteva zile vă chem să vă transmit care a fost decizia. Ulterior, m-am prezentat din nou la cabinetul domnului avocat Trăilă şi mi-a spus că singura variantă pe care o acceptă este de 600.000 de euro plus TVA, altfel nu putem încheia acest contract de asistenţă juridică şi am semnat acest contract.(…) Îmi garantau că voi obţine o condamnare cu suspendare. În momentul în care am încheiat contractul cu dânşii au spus că, în mod normal, dacă lucrurile decurg bine, dacă judecătorul de la Tribunal, la fond, care a fost studentul domnului Trăială, va da o rezoluţie pozitivă, la Curtea de Apel va fi mai simplu şi că vom scădea aceşti ani cu voioşie”, a afirmat Cătălin Hideg la Antena 3, joi după amiază.

Hideg: „Am fost ameninţat că o să am probleme foarte mari”

Acesta spune că s-a văzut în vara anului 2023 cu Florian Coldea, la o terasă. Omul de afaceri susţine că fostul prim-adjunct al SRI i-a spus că are cunoștință de dosarul său.

Hideg susţine că a plătit un avans de 100.000 de euro. Omul de afaceri acuză „presiuni enorme” asupra sa şi ameninţări.

„Dânşii, la un moment dat, au început să facă presiuni enorme asupra mea, spunându-mi în permanenţă că trebuie să plătesc restanţele pe care le am la domnul avocat Trăilă. Am fost ameninţat că-mi explodează o bombă în faţă, că o să am probleme foarte mari, că nu-mi dau seama cu cine mă pun, că ei sunt cei care conduc România, că Dumnezeu este domnul Coldea. Ei dădeau foc firmei iar tot ei erau cei care stingeau focul dacă erai disciplinat şi le acceptai condiţiile”, a adăugat el.

Sursa foto: Inquam Photos / Saul Pop

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW