Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, urmărit penal de DNA într-un dosar legat de tarifele Romprest 

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 21 iulie 2022

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au început urmărirea penală față de fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, în prezent deputat PSD, într-un dosar penal privind tarifele companiei de salubritate Romprest, prejudiciul estimat fiind de aproape 1 miliard lei. 

Întreaga poveste între Primăria Sectorului 1 și Romprest începe în iunie 2008, atunci când administrația Chiliman a încheiat, pentru o perioada de 25 ani, un contract de salubritate. Patru ani mai târziu, compania n-a mai fost mulțumită de tarife, astfel că a obținut de la administrația locală o indexare a acestora. Numai că, au spus inspectorii Curții de Conturi în 2016, totul s-a făcut ilegal, aceștia solicitând revenirea la tarifele inițiale și recuperarea prejudiciului. Potrivit DNA, în pofida acestui raport de audit cu titlu executoriu, funcționarii Primăriei Sectorului 1 au continuat să achite facturi către Romprest la prețuri majorate.

Conform DNA, între mai 2017 și septembrie 2019, în contextul demersurilor Romprest pentru creșterea tarifelor, autoritățile locale din Sectorul 1 ar fi fost induse în eroare în legătură cu valoarea reală a cheltuielilor pe care se fundamentează cererile societății

„Acest lucru s-ar fi realizat în scopul obținerii pentru societatea comercială a unui folos patrimonial injust, în condițiile în care cheltuielile din evidența contabilă ce trebuiau luate în calcul în procedura de modificare a tarifelor angajate nu ar fi reflectat realitatea, fiind inferioare celor indicate de societate în fundamentările tarifelor modificate”, au transmis reprezentanții DNA.

Prin aceste demersuri, arată DNA, ar fi fost creat un prejudiciu Sectorului 1 București în cuantum de 944,5 milioane lei, bani care au ajuns la respectiva firmă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW