Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Cristian Popescu Piedone, găsit în conflict de interese de către ANI 

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 28 februarie 2024

Agenția Națională de Integritate a anunțat miercuri că primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost găsit în conflict de interese, după ce și-a numit ginerele ca membru al Comisiei pentru vânzarea spațiilor comerciale. La sfârșitul săptămânii trecute el anunțase că va candida pentru funcția de primar general din partea Partidul Umanist Social Liberal, formațiunea fondată de Dan Voiculescu.

„În exercitarea atribuțiilor de primar, a emis și a semnat dispoziția de numire a ginerelui său (afin de gradul I) în calitate de membru al Comisiei pentru vânzarea spațiilor comerciale sau de prestări servicii care cad sub incidența Legii nr. 550/2002, calitate de pe urma căreia a obținut un folos material (venituri încasate în anii 2021 și 2022) în valoare totală de 109.520 lei. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 5, lit. f) și art. 228, alin. 1, lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019”, a anunțat Agenția Națională de Integritate.

Potrivit deciziei ANI, Piedone nu va avea voie să ocupe o funcție publică timp de 3 ani, însă aceasta poate fi atacată în instanță.

„Persoana (…) față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, arată ANI.

Piedone a anunțat că va candida la Primăria Generală

Actualul primar al Sectorului 5 a anunțat duminică că va candida pentru funcția de primar general din partea Partidul Umanist Social Liberal.

„Eu nu vreau să sting nimănui lumina, avem culoare de zbor separate. Fiecare cu ce poate să zboare. Pe doamna Gabriela Firea o respect, o apreciez pentru toată activitatea, dar fiecare cu culoarul lui de zbor. Eu sunt președintele PUSL. Sunt și social, și liberal. Doresc o alianță cu aceste partide, astăzi indecise (n.r. – PSD și PNL). Am 30 de ani de administrație și eu zic că biologic mi-a venit rândul. Eu, Cristian Popescu Piedone, nu îmi anunț intenția. Voi candida la Primăria Capitalei din partea Partidului Puterii Umaniste! Iar cine vrea să se alinieze lângă noi, să aibă o alianță cu noi, sunt deschis. Sunt și social, și liberal! Finala se joacă între mine și Nicușor Dan”, a declarat Piedone la B1 TV.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW