Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Clotilde Armand, acuzată de incompatibilitate de către ANI / Reacția primarului Sectorului 1

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 7 noiembrie 2022 Etichete: , , , ,

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, este acuzată de Agenția Națională de Integritate de incombatibilitate, după ce s-a numit pe sine în postul de manager al unui program derulat prin fonduri europene. Inspectorii ANI au sesizat parchetul general. 

ANI o acuză pe Clotilde Armand de semnarea a cinci dispoziții de primar prin care s-a numit manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție”, funcție din care a obținut 18.720 lei.

„Începând cu data de 18 februarie 2022 (data Dispoziției privind numirea managerului de proiect, al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟), ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE exercită simultan cu funcția de primar al Sectorului 1, București și funcția remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003”, au transmis reprezentanții ANI.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii referitoare la săvârșirea de către Clotilde Armand a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane.

Totodată, ANI a sesizat Instituția Prefectului cu privire la legalitatea actelor administrative ale autorităților administrației publice, respectiv a dispoziției de numire în funcția de manager de proiect și a alte patru dispoziții prin care au fost suplimentate veniturile.

Armand: Am respectat legea

De cealaltă parte, Armand se apără. Într-un mesaj publicat pe Facebook la scurt timp după comunicatul ANI, primarul Sectorului 1 subliniază că a primit o confirmare din partea Ministerului Proiectului Europene înainte de a se numi pe sine în funcția de manager al proiectului.

„Gata! M-au prins… Glumesc. Nu aveau ce. Am citit astăzi comunicatul ANI, pot să vă spun că am respectat legea în cazul proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟. Avem o confirmare de la oficialii de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene care ne transmit că suntem eligibili. Înainte de a se face numirile în cadrul proiectului, a existat o verificare și autoritățile competente care ne-au transmis că totul este corect. Știți, nu facem nimic de capul nostru.
De asemenea, în cadrul lucrării ce face obiectul comunicatului am răspuns de fiecare data solicitărilor ANI și am depus un punct de vedere însoțit de documente justificative care arată legalitatea activităților pe care le-am desfășurat în calitate de primar al Sectorului 1 București. N-am primit nici un răspuns și mi-a fost refuzat de mai multe ori accesul la dosar”, a afirmat Clotilde Armand.

În plus, Armand susține că ANI s-a sesizat ca urmare a unei plângeri formulate de un consilier local al PNL.

„Mă bucur că autoritățile sunt vigilente și că își fac treabă. Știam că unul dintre membrii PNL Sector 1 a făcut plângerea la ANI, într-o încercare disperată de hărțuire a mea. Nu avem nicio problemă ca Parchetul și Prefectul să verifice actele și le vom pune la dispoziție toate documentele pe care le vor solicita. Să vedeți acum cum intră în vrie aparatul de manipulare al PSD PNL și să țipe. Nu-i nimic. Mergem după ei. Nici un pas înapoi”, a afirmat Clotilde Armand.

Sursa foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW