Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Cererea de eliberare a lui Liviu Dragnea va fi rejudecată – Cauza, mutată la Tribunalul Giurgiu

By Andreea Traicu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 14 iunie 2021 Etichete: ,

Curtea de Apel București a decis, luni, admiterea cererii de strămutarea a contestației la eliberarea condiționată formulată de Liviu Dragnea, urmând ca procesul să fie rejudecat de Tribunalul Giurgiu. Cererea de strămutare a cauzei fusese făcută înainte de judecarea eliberării, însă termenul a fost stabilit ulterior, așa că magistrații de la Tribunalul București au respins cererea de punere în libertate înainte de a se stabili dacă dosarul va fi mutat.

„Admite cererea de strămutare formulată de către petentul Dragnea Liviu Nicolae cu privire la dosarul nr.7901/302/2021. În baza art.74 alin.2 Cod proc.penală dispune strămutarea judecării contestațiilor formulate de către petentul Dragnea Liviu-Nicolae și de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție împotriva Sentin?ei penale nr.1025 pronun?ată la data de 27.04.2021 de către Judecătoria sectorului 5 Bucuresti în dosarul nr.7901/302/2021 de la Tribunalul Bucureşti la Tribunalul Giurgiu. În baza art.74 alin.5 Cod proc.penală desfiinţează Decizia penală nr.529 din data de 27.05.2021 pronunţată de către Tribunalul Bucureşti – Secţia I penală în dosarul nr.7901/302/2021. În temeiul art.74 alin.4 Cod proc.penală înştiinţează Tribunalul Bucureşti şi Tribunalul Giurgiu despre admiterea cererii de strămutare. În baza art.275 alin.3 Cod proc.penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică azi, 14 iunie 2021”, este decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Liviu Dragnea i-a acuzat pe magistrații care au decis să nu fie eliberat condiționat de lipsă de imparțialitate, motivând că aceștia au semnat un memoriu prin care cereau apărarea independenței sistemului judiciar ca urmare a unor declarații ale fostului lider PSD.

Citeşte şi Liviu Dragnea acuză judecătorii care au decis să rămână în închisoare de lipsă de imparțialitate: Mă forțez să cred în coincidențe, dar îmi iese din ce în ce mai greu

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW