Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Camera Deputaților a aprobat ridicarea imunității lui Nelu Tătaru

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 14 octombrie 2024

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, cu 177 de voturi „pentru”, 12 voturi „contra” şi o abţinere, cererea de ridicare a imunităţii deputatului Nelu Tătaru, relatează News.ro.

Fostul ministru al sănătății este acuzat de Direcția Națională Anticorupție că, în calitate de medic chirurg la Spitalul Municipal Huși, ar fi primit de la 45 de persoane, cu titlu de mită, sume cuprinse între 100 și 500 de lei, dar și alimente, precum păsări și ouă, pentru intervenții chirurgicale, consultarea unor pacienți ori eliberare de rețete medicale.

Tătaru: „Nu am atins niciun ban”

Cu toate că la dosar există numeroase probe, inclusiv înregistrări video din interiorul cabinetului, Nelu Tătaru a negat acuzațiile.

„Nu am primit niciun ban. Nu am atins niciun ban. Ieri am văzut prima dată sau au văzut prima dată dosarul şi vă vor da datele tehnice din dosar. Nu, n-am atins niciun ban. Au fost nişte provocări, dar vă vor spune. Nici nu i-am luat. Dacă există în cei peste 20.000 de pacienţi pe care i-am internat, pe care i-am tratat, pe care i-am operat sau pe care doar i-am consultat, vreunul care să spună în această viaţă că doctorul Tataru a cerut sau a continuat actul medical, atunci… Ca să vă înţelegeţi foarte bine, 60%, mai mult de 60% din timpul meu în Huşi este în spital. Spitalul este casa mea. Acolo consult, acolo dorm, acolo mănânc, mănânc împreună cu colegii mei. Recunoştinţa mea este zâmbetul lor, recunoştinţa mea este faptul că ei pot pleca pe picioare acasă şi zâmbetul care îl primesc inclusiv în oraş”, a declarat Nelu Tătaru, înainte de a fi audiat de Comisia juridică a Camerei Deputaților.

Comentarii