Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Armata a identificat noi resturi de dronă pe teritoriul României/MApN: Expertizarea continuă UPDATE

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 13 septembrie 2023 Etichete: , ,

 UPDATE Din primele date transmise, a rezultat că fragmentele în cauză sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Procesul de expertizare continuă pentru stabilirea circumstanțelor producerii acestui incident.

Ministerul Apărării Naționale reiterează faptul că atacurile Federației Ruse asupra infrastructurii portuare a Ucrainei de la Dunăre, executate în proximitatea graniței cu România, sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional.

-Știre inițială-

Ministerul Apărării a anunțat marți identificarea, în zona localităților Nufărul și Victoria, județul Tulcea, noi fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă.

Echipele Ministerului Apărării și responsabili din alte instituții au declanșat verificări, după ce mai mulți localnici au sesizat la 112 cazuri de prăbușire a unei drone.

„Echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forțelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a identificat miercuri, 13 septembrie, în jurul orei 11.30, în zona localităților Nufărul și Victoria, din județul Tulcea, fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri. Conform procedurilor, un alt elicopter al Forțelor Aeriene Române, din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, a fost trimis în zonă cu o echipă specializată la bord, pentru a efectua cercetări preliminare în teren și ridicarea de probe pentru efectuarea expertizărilor”, a transmis MApN.

Armata rusă a lansat în cursul nopţii 44 de drone asupra Ucrainei, care a reuşit să doboare 32 dintre ele, au anunţat forţele aeriene ucrainene.

Cele mai multe vehicule aeriene explozive au vizat regiunea Odesa. Șase persoane au fost rănite, iar infrastructura portuară a fost avariată.

Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Comentarii