Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


BREAKING Acord politic între PSD, PNL și UDMR: Secția Specială va fi înlocuită cu o altă structură. UDMR rămâne cu Ministerul Dezvoltării

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 20 noiembrie 2021

Reprezentanții PSD, PNL și UDMR au ajuns sâmbătă, 20 noiembrie, la un acord de principiu în privința programului de guvernare. Nicolae Ciucă, propunerea de prim-ministru din partea liberalilor, a transmis că Secția pentru investigarea a infracțiunilor din Justiție, unul dintre punctele sensibile ale negocierilor, va fi desființată până pe 31 martie 2022, urmând să fie înlocuită cu o altă structură.

„S-a închis şi capitolul justiţie. Până la 31 martie, SIIJ urmează să fie desfiinţată şi, ulterior, să se reînfiinţeze o structură care să se ocupe de probleme, o structură care să poată să respecte directiva CJUE şi MCV”, a explicat Ciucă.

După mai bine de patru ore de negocieri tensionate reprezentanții PSD, PNL și UDMR s-au pus în mare parte de acord asupra principalelor prevederi ale programului de guvernare și asupra împărțirii ministerelor, nu și în ceea ce privește partidul care va da următorul prim-ministru.

Ciolacu: Vom merge cu o singură variantă de prim-ministru

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a explicat că s-a convenit ca, în varianta în care prim-ministrul va fi dat de social-democrați, numărul de ministere va fi împărțit în mod egal cu PNL. Pe de altă parte, dacă liderul executivului va fi dat de liberali, afirmă Ciolacu, social-democrații vor primi mai multe ministere.

„Am finalizat programul de guvernare. Am finalizat acordul politic. Dacă PSD are prim-ministrul, se egalizează numărul de ministere, dacă are PNL, atunci PSD are mai multe ministere. Până luni când vom merge la Cotroceni, vom merge cu o singură variantă de prim-ministru”, a spus Marcel Ciolacu.

UDMR rămâne cu Ministerul Dezvoltării

Marii câștigători ai acestor negocieri au fost reprezentanții UDMR, care au reușit să își păstreze Ministerul Dezvoltării, cel pe care și liberalii l-ar fi dorit.

„Ministerele Dezvoltării, Mediului și Sportului rămân la noi”, a afirmat președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW