Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Brățări electronice de supraveghere pentru agresori: Legea a trecut de Parlament / Inițiator: Una dintre cele mari reușite pentru combaterea violenței domestice

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 21 aprilie 2021

Legea ce prevede introducerea brățărilor electronice de supraveghere a fost adoptată, miercuri, de Camera Deputaților, în calitate de for decizional. Alina Gorghiu, unul dintre inițiatorii proiectului legislativ, susține că ar fi una dintre cele mai mari reușite pentru combaterea violenței domestice din România. 

Brățara electronică este una dintre cele mari reușite pentru combaterea violenței domestice din România și pentru justiția din țara noastră. Mă bucur că s-a realizat cu majoritatea de dreapta din Parlament, aceasta fiind și o dovadă că, în afară de teme care țin de pandemie, ne ținem de cuvânt să facem legi bune, în folosul tuturor românilor”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

Proiectul a fost inițiat de Alina Gorghiu, Florin Cîțu, Marcel Vela și Cătălin Predoiu și a fost adoptat de Camera Deputaților în unanimitate.

Brățările electronice ar urma să fie integrate în Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică (SIME), iar atunci când se va emite un ordin de protecție, persoana supravegheată va avea mișcările monitorizate prin GPS.

Dacă va depăși limita impusă prin ordin, sistemul va emite o alertă direct către secţiile de poliţie, pentru ca intervenția să fie cât mai rapidă. Și victima va avea asupra sa o brățară electronică, pentru ca Poliția să o poată găsi și alerta”, explica senatorul PNL, pe 13 aprilie.

Legea va fi trimisă la Palatul Cotroceni, pentru a fi promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *