Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Brancardierul care ar fi provocat decesul unei paciente de la Spitalul Victor Babeș a fost reținut pentru 24 de ore

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 11 decembrie 2020

Brancardierul de la Spitalul „Victor Babeș” din București, cel care ar fi provocat decesul unei paciente internate în secția ATI, a fost reținut pentru 24 de ore. 

La data de 11.12.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat, brancardier în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș” București, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, fiind reținută următoarea situație de fapt:

În data de 10.12.2020, ora 15:30, după ce una dintre cele două paciente dintr-un salon al Secției de Terapie Intensivă a fost declarată decedată, pentru ridicarea cadavrului din salon și depunerea acestuia la morgă au fost solicitați mai mulți brancardieri, între care și inculpatul, precum și o infirmieră. Inculpatul s-a echipat cu costumul de protecție, a intrat în salonul respectiv fără a-i mai aștepta pe ceilalți și, confundând cele două paciente, și-a depășit atribuțiile de serviciu și a scos sonda de intubare de la pacienta în viață, aceasta decedând la scurt timp, în pofida manevrelor de resuscitare aplicate de medicii care fuseseră alertați”, se arată într-un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

CITEȘTE ȘI: Conducerea Spitalului Victor Babeș, unde o femeie a decedat după ce ar fi fost detubată de un brancardier, a demarat o anchetă internă

O pacientă internată cu COVID-19 în secția ATI a Spitalului „Dr. Victor Babeș” a decedat, după ce brancardierul ar fi deconectat-o de la aparate.

În după-amiaza zilei de joi, 10 decembrie 2020, în cadrul compartimentului Terapie Intensivă (TI) al Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale ,,Dr. Victor Babeș,’ a avut loc un incident regretabil, soldat cu decesul unei paciente COVlD-19, in vârstă de 65 de ani, internată în cadrul compartimentului începând din data de 25 noiembrie 2020”, se arată într-un comunicat transmis de conducerea Spitalului „Dr. Victor Babeș” din Capitală.

(Sursă video: Imagini amator)

 

Sursă foto: Inquam Photos/Virgil Simionescu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW