Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


Boris Johnson spune că ar putea lua măsuri împotriva rezervelor de aur ale Rusiei

By Diochetanu Andreea , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 24 martie 2022

Marea Britanie și aliații săi occidentali vor spori presiunea economică asupra Rusiei și analizează dacă „se poate face mai mult” pentru a-l împiedica pe președintele Vladimir Putin să aibă acces la rezervele sale de aur, a declarat joi, 24 martie, premierul britanic Boris Johnson.

Prim-ministrul britanic a evocat posibilitatea de a lua măsuri cu privire la rezervele de aur ale Rusiei. Declarația a fost făcută înainte de plecarea sa la Bruxelles, unde participă la summit-ul de urgență al NATO de astăzi.

„Ce vreau să spun astăzi este că a depășit deja un prag al barbariei prin modul în care se comportă (Vladimir Putin – n.red.). Oamenii vorbesc despre noi linii roșii pentru arme chimice, biologice, nucleare tactice sau orice altceva. Pentru mine, linia roșie a fost deja depășită. El bombardează, fără discriminare, clădiri civile. Cauzează un număr uriaș de victime în rândul unor oameni complet nevinovate.

(…) Trebuie să facem mai mult din punct de vedere economic. Putem face mai mult pentru a-l împiedica să își folosească rezervele de aur, de exemplu, în plus față de rezervele de numerar? Cu cât vom exercita mai multă presiune acum, în special asupra unor chestiuni precum aurul, cu atât cred că vom putea scurta mai mult războiul”, a declarat prim-ministrul britanic, citat de The Guardian.

El a adăugat că ucrainenii își iubesc țara, iar curajul lor au schimbat geopolitica.

„Un fapt uriaș pe care lumea îl știe acum este că poporul ucrainean va lupta pentru țara sa. Ei cred în țara lor. Își iubesc țara și o vor apăra. Acest lucru era ceva ce nu știam cu adevărat în urmă cu o lună. Acum este absolut clar. Asta a schimbat geopolitica.

Înseamnă că avem datoria de a-i ajuta. Avem datoria de a-i ajuta să se protejeze pe ei înșiși și pe cei dragi lor. Și astfel, Marea Britanie își intensifică din nou eforturile. Am trimis deja aproximativ 4.000 de arme antitanc. Vom trimite mult mai multe în cursul zilelor următoare, încă 6.000 de rachete și multe altele”, a mai adăugat Boris Johnson.

Foto: Facebook/ Boris Johnson

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW