Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Boris Johnson, amendat în scandalul petrecerilor de la Guvern în timpul carantinei anti-COVID

By news.ro , in Stirile zilei , at 12 aprilie 2022

Premierul britanic Boris Johnson şi ministrul Finanţelor din cabinetul pe care îl conduce, Rishi Sunak, au fost amendaţi de poliţia britanică, care a aplicat 50 de amenzi în cadrul investigațiilor privind încălcarea reglementărilor anti-COVID. În timpul lockdown-ului din Marea Britanie, guvernanții britanici au organizat mai multe petreceri în cercurile puterii, în așa numitul scandal „partygate”.

Potrivit BBC, este neclar cu privire la care anume petreceri sunt amendaţi şeful Guvernului conservator şi ministrul său. Guvernul a confirmat că cei doi au primit notificări de la Poliţia Metropolitană cu privire la faptul că au fost amendaţi.

Însă un purtător de cuvânt al Guvernului declară că cei doi nu au fost informaţi cu privire la care anume eveniment au fost amendaţi.

Poliţia anchetează 12 petreceri în Whitehall şi pe Downing Street în timpul carantinei anti-COVID. Până în prezent au fost emise 50 de amenzi.

Poliţia a anunţat că nu dezvăluie identitatea persoanelor amendate, însă Guvernul s-a angajat să anunţe dacă Johnson şi Sunak se află între acestea.

I se cere demisia

„Boris Johnson şi Rishi Sunak au încălcat legea şi au minţit în mod repetat publicul britanic. Ei trebuie să demizioneze”, a reacţionat imediat liderul Partidului Laburist Keir Starmer.

„Conservatorii sunt complet incapabili să guverneze. Marea Britanie merită mai mult”, a denunţat el.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW