Saturday, February 4, 2023
Jurnalism corect


BOR nu este de acord ca împărtășania să fie împărțită enoriașilor cu lingurițe de plastic

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 9 mai 2020 Etichete: , ,

Biserica Ortodoxă Română nu este de acord cu varianta propusă de INSP prin care împărtășania să fie împărțită enoriașilor cu lingurițe și pahare de plastic de unică folosință. 

BOR a stabilit că se va consulta cu celelalte Bisericii Ortodoxe pentru a găsi o variantă.

„Problema Sfintei Împărtășanii și a împărtășirii credincioșilor este una care aparține însă exclusiv Bisericii. Biserica Ortodoxă Română se va consulta cu celelalte Bisericii Ortodoxe surori pentru a găsi împreună, în comuniune și în spiritul fidelității față de tradiția liturgică, cea mai bună cale referitoare la accesul credincioșilor, în contextul pandemiei, la miezul vieții creștine: Sfânta Împărtășanie”, transmite BOR.

Odată cu ridicarea stării de urgență credincioșii vor putea merge din nou la biserică, dar cu respectarea unor măsuri de protecție.  INSP recomandă credincioșilor să evite să atingă sau să sărute obiectele sfințite din biserică. De asemenea, preoții vor putea da o binecuvântare enoriașilor doar dacă stau la un metru distanță.

Mai mult, se va evita slujba împărtășaniei în condițile în care nu se pot asigura lingurițe și pahare de unică folosință.

„Redeschiderea lăcașelor de cult ține de firescul revenirii la necesarele ritmuri ale socialului profund, dimensiunea religioasă a vieții fiind esențială. Recomandările legate de necesara protejare dictată de grija față de noi înșine și de ceilalți vor fi respectate riguros de toți oamenii cu bună-cuviință. Biserica Ortodoxă Română și toate celelalte culte religioase au dovedit în mod exemplar înțelegerea situației create de epidemie și, în cazul Patriarhiei Române, o implicare caritabilă fără termen de comparație”, este punctul de vedere transmis de BOR.

Vezi și Credincioșii vor putea merge la biserică doar purtând mască / Măsurile speciale pentru lăcașele de cult: binecuvântare de la un metru și împărtășanie din lingurițe de plastic

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW