Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


Boloş, discuţii cu angajaţii Ministerului Finanţelor care protestează: Pot să vă ascult doleanţele şi să le prezint coaliţiei de guvernare

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 10 august 2023 Etichete: , , ,

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş a discutat, joi la sediul instituţiei cu angajaţii care protestează spontan în interiorul clădirii nemulţumiţi de măsurile fiscale avute în vedere de Guvern, şi le-a transmis că poate prelua mesajele şi doleanţele pe care le au şi să le transmită mai departe în coaliţia de guvernare. Liberalul a punctat faptul că acest proiect de ordonanţă de urgenţă privind măsurile fiscale este încă în lucru, nici măcar nu a fost pus încă în transparenţă decizională.

este nici măcar pus în dezbatere publică. Deciziile se iau în cadrul coaliţie de guvernare. Eu pot să vă ascult ce doleanţe aveţi şi să prezint mesajul coaliţiei de guvernare. Asta pot să fac. Repet, sunt decizii care se iau în coaliţia de guvernare. Ce pot să fac pentru dumneavoastră, înţelegând situaţia în ansamblul ei pentru ceea ce înseamnă partea de venituri, este să preiau mesajele dumneavoastră şi să le prezint în coaliţia de guvernare. Nu înţeleg această îngrijorare, în condiţiile  care acest proiect nu a fost pus în transparenţă decizională”, a declarat, joi, Marcel Boloş.

Acesta le-a mai transmis angajaţilor Ministerului de Finanţe că reprezintă una dintre cele mai importante instituţii ale statului român.

Boloș, către angajajații ANAF, nemulțumiți de măsurile privind reducerea cheltuielilor bugetare: Să îi întrebați pe cei care au fost la acea întâlnire”

„Sunteţi una dintre cele mai importante instituţii ale statului român. Vă rog să îi întrebaţi pe cei care au fost la acea întâlnire, eu sunt cel care am pledat pentru ca acest Minister să îşi recapete rolul pe care îl are în statul român”, a completat Boloş.

Ministrul Finanţelor a adăugat că el a fost cel care a făcut demersurile astfel încât în noua lege a salarizării angajaţii MFP să fie incadraţi într-o categorie ocupaţională distinctă.

„Nu mă puteţi acuza pe mine că nu am fost alături de dumneavoastră, atâta vreme cât eu am cerut sindicatului ca împreună să facem demersurile legale să aveţi familie ocupaţională distinctă în legea salarizării în care salariile să crească substanţial”, a mai precizat Marcel Boloş.

Zeci de angajaţi din Ministerul Finanţelor Publice au întrerupt spontan lucrul, joi, şi au ieşit pe holurile instituţiei, pentru a protesta faţă de unele prevederi ale proiectului de Ordonanţă privind măsuri fiscal-bugetare, dar şi faţă de unele probleme mai vechi privind salarizarea angajaţilor din acest sistem.

Preşedintele Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX, Vasile Marica, afirmă că protestul este „negestionabil de către sindicate la ora actuală”.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat, întrebat cum priveşte protestul de joi al angajaţilor Ministerului Finanţelor, că va încerca să îl privească la televizor, pentru că nu are cunoştinţă despre această acţiune. Sindicaliştii anunţă că protestul s-a extins la unităţin fiscale din ţară, iar în 22 august este programată o grevă de avertisment.

CITEȘTE ȘI:  Președintele Sindicatelor din Administrație: Propunerile de reducere a cheltuielilor bugetare sunt discriminatorii/Ordonanța Guvernului ar putea fi atacată la CCR

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

viewscnt

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW