Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Bogdan Stanoevici, fără mască la o conferință de presă / Explicația fostului ministru: Nu port pentru că sunt sănătos

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 3 noiembrie 2020

Bogdan Stanoevici, fost ministru pentru românii de pretutindeni în cabinetul Ponta, actualmente candidat la alegerile parlamentare din partea Partidului Ecologist, nu a purtat mască de protecție în timpul unei conferințe de presă, susținând că nu are nevoie deoarece este sănătos. 

„Pentru a evita speculaţiile ulterioare şi atacurile inutile, vă spun eu acum – faptul că nu port mască este în primul rând pentru că sunt sănătos. Şi aici îl citez pe ministrul Sănătăţii, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi, oamenii sănătoşi nu o poartă. Am făcut în fiecare lună câte un test, din motive diferite. Toate negative. Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat să o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii şi mi-a ieşit un herpes. Îmi pare foarte rău că vă dau din casă, dar în momentul în care aş pune mască s-ar produce o infecţie şi chiar nu am timp de infecţii în acest moment”, a declarat Stanoevici la conferința de presă susținută alături de Șerban Nicolae și Cătălin Ivan, citat de Agerpres.

Bogdan Stanoevici va deschide lista pentru Senat a Partidului Ecologist Român în județul Mureș la alegerile parlamentare, programate pentru 6 decembrie.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice închise din România, cei care nu respectă această regulă fiind pasibili de amendă.

Masca de protecție și păstrarea distanței, soluții cheie pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Potrivit Ministerului Sănătății, purtarea măștii este măsura eficientă pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, la fel cum păstrarea unei distanțe de siguranță de 1,5 metri față de alte persoane și evitarea pe cât posibil a contactului cu suprafețele atinse în mod frecvent de alte persoane scade exponențial riscul îmbolnăvirii.

Este necesară folosirea măștii în toate spațiile închise (ex: la birou, în transportul în comun, la cumpărături), dar și în spațiile deschise unde se află un număr mare de persoane (ex: concerte/spectacole în aer liber/ zone aglomerate).

Masca îl protejează atât pe cel care o poartă, dar mai ales pe cei cu care interacționează. Cu toate acestea, pentru a fi eficientă, masca de protecție trebuie să acopere complet nasul și gura persoanei care o poartă.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW