Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Bogdan Licu, lămuriri în cazul crimei din Dâmbovița: Nu știm oficial că olandezul s-a sinucis/Mergem pe toate pistele

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 24 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Procurorul General al României spune că dosarul fetiței din Dâmbovița care a fost ucisă de un cetățean olandez a fost preluat de Parchetul General, ieri, deoarce cazul este unul complex. Mai mult, Bogdan Licu susține că dacă va primi o comunicare oficială că bărbatul din Olanda s-a sinucis se va dispune clasarea cauzei prin moartea făptuitorului.

„Am dispus preluarea dosarului de către PG pentru că există elemente și suspiciuni că activitatea infracțională a acestui individ s-a desfășurat pe raza mai multor județe și necesită o mobilizare mai amplă. Deocamdată nu știm de alte victime, dar verificăm toate pistele”, a declarat Bogdan Licu.

Potrivit procurorului, olandezul ar fi venit de cel puțin patru ori în România.

„Noi nu avem comunicarea oficială că s-a sinucis. Avem informații de la colegii din Olanda. În momentul în care avem o confirmare oficială că acest individ s-a sinucis, se va dispune clasarea cauzei prin moartea făptuitorului. Repet, dosarul nu se închide aici, mergem pe toate pistele”, a mai spus Licu.

Ministerul Public din Olanda, a confirmat, luni, prin intermediul unui comunicat de presă, că Johannes V., bărbatul căutat în România pentru crima de la Gura Șuții, s-a sinucis, intrând în mod intenționat cu mașina, luni după-amiază, într-un camion.

Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, a confirmat, luni, că Johannes V. are un cazier bogat în Olanda unde a fost acuzat de infracțiuni cu violență, conducere sub influența băuturilor alcoolice dar și de agresiune sexuală.

Olandezul suspect de uciderea fetiţei din Dâmboviţa este urmărit penal pentru omor calificat, lipsire de libertate prin răpire şi agresiune sexuală.

sursa foto: Inquam Photos/George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW