Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Bogdan Despescu, fostul șef al Poliției Române, numit secretar de stat

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 29 noiembrie 2019 Etichete: , ,

Fostul șef al Poliției Române, Chestorul Bogdan Despescu, a fost numit în funcția de secretar de stat în MAI, potrivit unei decizii a premierului.

Dumitru-Daniel Chirilă a fost eliberat din funcţia de secretar de stat în MAI, tot în urma unei decizii a premierului.

Bogdan Despescu, fostul șef al Inspectoratului General al Poliției Române, a fost demis, pe 17 ianuarie 2018, de premierul interimar de la acea vreme, Mihai Fifor, la propunerea fostului ministru de Interne, Carmen Dan.

Înainte de acest moment, Carmen Dan, ministrul de Interne în 2018, i-a cerut lui Mihai Tudose să-l demită pe chestorul Despescu, în contextul scandalului polițistului acuzat de pedofilie. Premierul de atunci nu a considerat necesară eliberarea lui Despescu din funcție, după ce anterior i-a cerut chestorului un raport. 

Mihai Tudose i-a cerut atunci demisia lui Carmen Dan, acuzând-o că minte, însă aceasta a refuzat. Ulterior, în urma unei ședințe CEx, fostul premier și-a pierdut sprijinul politic din partea PSD. Mihai Tudose a demisionat pe 16 ianuarie 2019.

Recent, expertul criminolog, Dan Antonescu, a fost numit în funcția de consilier al Inspectoratului General al IGPR, prin ordinul ministrului Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW