Wednesday, September 22, 2021
Jurnalism corect


Bogdan Aurescu, primul oficial al UE care vizitează Republica Moldova după alegerile anticipate / România donează 100.000 de doze de vaccin anti-COVID 19

By Matthew Garvey , in Republica Moldova Stirile zilei , at 23 iulie 2021

Ministrul de Externe are, vineri, o vizită oficială la Chișinău, în cadrul căreia se va întâlni cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Bogdan Aurescu este primul oficial al Uniunii Europene ce vizitează Republica Moldova după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Ministrul de Externe va reafirma sprijinul ferm al României pentru programul amplu de reforme al președintelui Maia Sandu și al viitorului Guvern, precum și pentru parcursul european al Republicii Moldova, potrivit unui comunicat de presă transmis de MAE.

De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu va sublinia deschiderea și interesul României pentru relansarea și consolidarea cooperării și coordonării bilaterale strânse în multiple domenii cu viitorul executiv și cu noua majoritate parlamentară, precum și pentru aprofundarea și extinderea Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, în beneficiul direct al tuturor cetățenilor acesteia”, a precizat sursa citată.

Discuțiile ar urma să ofere prilejul unui schimb de opinii pentru accelerarea celor mai importante proiecte susținute de România în Republica Moldova, dar și pentru multiplicarea acestora.

Vizita ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la Chișinău, imediat după victoria decisivă a forțelor pro-democratice, pro-reformă și pro-europene, care deschide drumul către o guvernare stabilă în Republica Moldova, transmite astfel un mesaj clar, de deschidere și disponibilitate crescute din partea României, care este pregătită să își consolideze sprijinul în toate domeniile de interes major pentru dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova, pentru creșterea rezilienței sale în fața provocărilor actuale și viitoare”, potrivit MAE.

De asemenea, Bogdan Aurescu ar urma să participe la ceremonia de acordare a unui nou ajutor umanitar din partea României, ce constă în donarea a peste 100.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

sursa foto: MAE

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW