Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Bogdan Aurescu: Mai sunt doar 6 zile în care puteţi opta pentru votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare / Este cea mai sigură cale pentru a vă proteja sănătatea, în actualul context pandemic

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 16 octombrie 2020 Etichete: , , ,

Ministerul Afacerilor Externe face un apel la românii din străinătate pentru a opta să voteze la alegerile parlamentare prin corespondență. Bogdan Aurescu arată că mai sunt doar șase zile în care alegătorii se pot înscrie pentru acest tip de vot.

Bogdan Aurescu face un îndemn pentru românii din străinătate să voteze prin corespondență la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Acesta menționează că au mai rămas doar 6 zile în care se poate opta pentru acest tip de vot.

Ministrul Afacerilor Externe susține că votul prin corespondență ar fi cea mai sigură cale pentru ca cetățenii să își protejeze sănătatea, în actualul context pandemic.

Mai sunt doar 6 zile în care puteţi opta pentru votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, prin înregistrarea pe platforma www.votstrainatate.ro.  Votul prin corespondenţă este cea mai sigură cale pentru a vă proteja sănătatea, în actualul context pandemic. De aceea, vă recomand din nou să optaţi pentru votul prin corespondenţă şi să vă înscrieţi pe platforma www.votstrainatate.ro. Vă reamintesc faptul că la înscrierea pentru votul prin corespondenţă aveţi posibilitatea de a face dovada reşedinţei sau domiciliului în străinătate folosindu-vă de unele dintre cele mai uzuale documente, cum ar fi permisul de conducere în Spania, factura de utilităţi în Franţa, abonamentul de transport în Olanda. Lista integrală este disponibilă pe site-ul MAE, în secţiunea dedicată alegerilor parlamentare din anul 2020 – http://www.mae.ro/node/52162”, se arată într-un comunicat emis de MAE.

Aurescu a mai precizat că BEC a decis că alegătorii cărora le-a expirat actul de identitate în perioada 1 martie – 6 decembrie 2020 pot vota la alegerile generale.

„De asemenea, Biroul Electoral Central a decis de curând, ca urmare a demersurilor noastre, faptul că alegătorul care deține un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie – 6 decembrie 2020 își poate exercita dreptul de vot la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din decembrie 2020 în baza acestuia.

Aşa cum am făcut şi anul trecut la alegerile prezidenţiale, vă asigur că şi de această dată Ministerul Afacerilor Externe va depune în continuare toate eforturile care ne stau la îndemână, potrivit competenţelor noastre legale, în circumstanţele actuale, pentru a ne asigura că toţi cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate care doresc să participe la acest proces electoral vor putea să o facă în condiţii de siguranţă. Vă îndemn să alegeţi votul prin corespondenţă, vă îndemn să optaţi pentru o modalitate simplă, eficientă şi care vă protejează sănătatea”, a încheiat Aurescu.

sursa foto: MAE

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW