Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Bogdan Aurescu l-a primit la București pe ministrul de Externe al Iordaniei: Dialogul nostru politico-diplomatic se află în prezent la un nivel excelent

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 iulie 2022

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit marți, 26 iulie, la București, pe omologul din Iordania, Ayman Safadi. Șeful diplomației române susține că relațiile dintre cele două state sunt la un nivel excelent și a transmis că România va rămâne un puternic susținător al consolidării relațiilor dintre Uniunea Europeană, NATO și Iordania.

Vizita vicepremierului și ministrului afacerilor externe și expatriaților din Regatul Hașemit al Iordaniei, Ayman Safadi, vine ca răspuns la vizita lui Bogdan Aurescu la Amman, din perioada 3-5 aprilie 2021, potrivit unui comunicat de presă transmis de MAE.

Regatul Hașemit al Iordaniei este un prieten de încredere al României în regiunea Orientului Mijlociu și un important partener economic și sectorial. Dialogul nostru politico-diplomatic se află în prezent la un nivel excelent și ne dorim(…)ca acest nivel excelent al relației noastre(…)să se regăsească la toate celelalte niveluri ale cooperării dintre România și Iordania”, a declarat Bogdan Aurescu, în cadrul conferinței de presă susținută alături de omologul iordanian. 

Discuțiile celor doi șefi ai diplomațiilor s-au concentrat pe dezvoltarea relațiilor dintre cele două țări în educație, comerț, agricultură, turism, medicină, IT&C, securitate cibernetică, apărare și combaterea terorismului.

De asemenea, au fost abordate oportunitățile creșterii volumului schimburilor comerciale și a investițiilor între România și Regatul Hașemit al Iordaniei, inclusiv prin organizarea unei noi sesiuni a Comisiei mixte de cooperare economică și a unui Forum de Afaceri”, mai arată MAE.

Ministrul român de Externe a punctat că România este principalul furnizori de grâu al Iordaniei și a precizat că schimburile comerciale între cele două țări au atins în anul 2021 un nivel de peste 480 de milioane de dolari.

Totodată, MAE arată că România va fi Punct de Contact NATO în Iordania, între anii 2023-2024.

Adică vom fi interfața relației dintre Alianța Nord-Atlantică și statul iordanian, ceea ce ne va permite să ne asumăm un rol activ în promovarea politicii NATO de a întări cooperarea cu partenerii Alianței, o prioritate care, de altfel, a fost reconfirmată la Summitul de la Madrid și în Noul Concept Strategic al NATO”, a spus ministrul român.

Sursă foto: MAE

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW