Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Bogdan Aurescu, întâlnire cu o delegație a Congresului SUA: România este un aliat de încredere al SUA

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 12 februarie 2023

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a primit sâmbătă, 11 februarie, la sediul MAE, Delegația bipartizană a Comisiei pentru Servicii Armate a Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, condusă de președintele acesteia, Mike Rogers. În cadrul întâlnirii, Aurescu a transmis mulțumiri pentru sprijinul pe care Congresul SUA îl acordă securității pe Flancul Estic al NATO, în special pentru securitatea României, se arată într-un comunicat de presă al ministerului de resort. 

Ministrul român de Externe a transmis, de asemenea, aprecierea pentru creșterea prezenței militare americane în România după declanșarea războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei.

„În context, ministrul afacerilor externe român a subliniat faptul că România este un aliat de încredere al SUA, implicat activ în zona Mării Negre și a reiterat interesul României pentru o Strategie a SUA pentru regiunea Mării Negre, punctând faptul că a transmis Secretarului de Stat Blinken, cu ocazia vizitei acestuia la București din noiembrie, un document consistent cu contribuția României la procesul de reflecție inițiat de partea americană pe acest subiect”, potrivit comunicatului de presă citat.

De asemenea, în cadrul întrevederii a fost abordată, de asemenea, şi importanţa accederii României în programul Visa Waiver.

„Ministrul Bogdan Aurescu a subliniat importanța pe care o are accederea României în programul Visa Waiver pentru cetățenii români și a solicitat sprijinul Congresului SUA pentru acest obiectiv comun, sprijin confirmat pe deplin de Delegația Congresului SUA”, a mai transmis MAE.

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW