Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Bogdan Aurescu, după ce Republica Moldova a primit chestionarul de aderare la UE: România este dispusă să ofere sprijin

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 11 aprilie 2022

UPDATE Klaus Iohannis a transmis un mesaj scurt pe Twitter, prin care șeful statului a menționat că înmânarea chestionarului de aderare este o etapă importantă a drumului european al Republicii Moldova.

România îi este alături și îi oferă tot sprijinul său”, se mai arată în mesajul publicat de Klaus Iohannis.

Știrea inițială

România este dispusă să ajute Republica Moldova să completeze chestionarul Comisiei Europene privind cererea de aderare a țării la Uniunea Europeană, a declarat, luni, 11 aprilie, ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

Prezent la reuniunea miniștrilor de externe din statele membre ale UE – Consiliul Afaceri Externe/CAE, care se desfășoară la Luxemburg, Aurescu a precizat că omologul său din Republica Moldova, Nicu Popescu, i-a cerut, săptămâna trecută, sprijin în completarea chestionarului.

România este, desigur, dispusă să își ofere acest sprijin. După cum știți, România este un susținător foarte ferm al perspectivei europene pentru Ucraina, Republica Moldova și Georgia și vom acorda asistență pentru ca acest proces să fie cât mai lin cu putință”, a declarat Bogdan Aurescu.

Ministrul român de Externe a adăugat că, deși răspunsurile la chestionar trebuie să fie transmise cât mai curând, nu există „termene-limită exacte” pentru acest proces.

Știm, din propria noastră experiență, că procesul de aderare la Uniunea Europeană presupune muncă temeinică și progrese complexe, pe toate palierele”, a adăugat ministrul.

În plus, Aurescu a menționat că se va întâlni, în cursul zilei de luni, cu omologul Nicu Popescu, pentru a stabili modul în care România va ajuta, tehnic, Republica Moldova în procesul de aderare la UE.

CITEȘTE ȘI: Republica Moldova a primit chestionarul cu întrebări privind cererea de aderare la UE

 Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW