Sunday, September 25, 2022
Jurnalism corect


Bogdan Aurescu, despre otrăvirea lui Aleksei Navalnîi: UE trebuie să aibă o replică solidă, inclusiv cu măsuri restrictive

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 octombrie 2020 Etichete: , ,

Bogdan Aurescu susține că UE ar trebui să aibă o replică solidă în cazul otrăvirii lui Aleksei Navalnîi cu agentul neurotoxic Noviciok. Ministrul de Externe afirmă că legislația internațională a fost încălcată.

Otrăvirea lui Navalnîi cu un agent neurotoxic din grupul Noviciok a fost confirmată oficial de către Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC). Suntem martorii unei încălcări grave a legislaţiei internaţionale. UE trebuie să aibă o replică solidă, inclusiv cu măsuri restrictive”, a scris şeful diplomaţiei române pe Twitter.

Navalnîi acuză că a fost otrăvit la ordinul lui Vladimir Putin

Aleksei Navalnîi a acordat un interviu bloggerului Iuri Dud care a fost difuzat pe Youtube. Acest interviu reprezintă prima sa apariție video după ce a fost externat din spital.

Acesta acuză că a fost otrăvit cu noviciok de către serviciile ruse de informații, la ordinul lui Vladimir Putin. Liderul opoziției din Rusia susține că ar reprezenta o amenințare pentru partidul aflat la putere înainte de alegerile legislative, ce vor avea loc anul viitor.

Liderul opoziției din Rusia, otrăvit după o vizită în Tomsk

Aleksei Navalnîi vizitase orașul Tomsk pentru a-și susține candidații la alegeri și pentru a finaliza o anchetă despre corupția din zonă. În timp ce era în avion spre Moscova, acestuia i s-a făcut rău, iar pilotul a aterizat de urgență în Omsk, Siberia.

Navalnîi a fost internat luna trecută în Omsk, unde a ajuns în comă, la reanimare și a fost conectat la un aparat de respirație artificială. Ulterior, a fost transferat către Berlin cu un avion închiriat de un ONG german. După mai multe teste efectuate, Guvernul german a anunțat că opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip Novichok.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW