Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Bogdan Aurescu a cerut ca Ucraina, Republica Moldova și Georgia să devină candidate la UE „cât mai devreme posibil”

By Matthew Garvey , in Republica Moldova Stirile zilei , at 16 mai 2022

Ucraina, Republica Moldova și Georgia trebuie să primească statutul de state candidate la Uniunea Europeană „cât de devreme posibil”, a declarat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, înaintea Reuniunii Consiliului de Afaceri Externe de luni, 16 mai, de la Bruxelles.

Acordarea statutului de state candidate (…) este un pas important, pentru că nu reprezintă sfârșitul procesului. Este începutul unui proces foarte important și aceste țări au nevoie de o foaie de parcurs pentru reforme. Ulterior, fiecare țară implicată în proces va fi nevoită să performeze”, a declarat ministrul de Externe, la Bruxelles.

Bogdan Aurescu a precizat că opiniile Comisiei Europene trebuie emise „cât mai devreme posibil”, pentru ca, ulterior, șefii statelor UE să se întrunească în Consiliul European și să ia o decizie pe baza acestora.

După (n.r. decizia Consiliului European), fiecare dintre aceste țări va trebui să meargă înainte pe acest drum, iar noi vom fi acolo să îi ajutăm(…)Locul Georgiei, așa cum este și locul Republicii Moldova, ca și cel al Ucrainei, este în Uniunea Europeană, pentru că ele aparțin familiei europene”, a adăugat Aurescu.

O decizie în ceea ce privește acordarea statutului de stat candidat la UE celor trei țări ar putea veni în luna iunie, după ce Comisia Europeană va analiza chestionarele trimise de cele trei state.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 99470 additional Information on that Topic: mainnews.ro/bogdan-aurescu-a-cerut-ca-ucraina-republica-moldova-si-georgia-sa-devina-candidate-la-ue-cat-mai-devreme-posibil/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW