Thursday, February 29, 2024
Jurnalism corect


Bogdan Aron, bărbatul vindecat de coronavirus: Credeam că românii au înţeles că ne paşte un pericol mare. Nu e deloc aşa

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 19 martie 2020 Etichete: , , , ,

Bogdan Aron, bărbatul infectat cu virusul Covid-19, a anunțat că a fost vindecat și externat din spital. Aron precizează că a rămas uimit văzând că sunt foarte mulți oameni pe stradă și credea că „românii au înțeles că ne paște un pericol foarte mare”.

Bogdan Aron a anunțat, pe 10 martie, că a aflat din presă că este infectat și a așteptat 12 ore sosirea ambulanței pentru a fi transportat la Spitalul „Victor Babeș” din București. Ulterior bărbatul a pornit o campanie de susținere a medicilor care se luptă cu această pandemie.

Acesta a anunțat, miercuri, că a primit rezultatul celui de-al doilea test, care este negativ pentru coronavirus.

 „Prin urmare, am fost declarat vindecat şi am plecat din spital. Deşi nu am primit nicio interdicţie, am decis că pentru siguranţă să evit pentru câteva zile contactul direct cu alţi oameni. (…) Singura recomandare sună aşa: „evita contactul cu persoane suspecte sau confirmate cu COVID-19”. Ceea ce cred că va fi din ce în ce mai greu, dat fiind că pare că viaţă din oraş îşi urmează firescul”, a scris bărbatul.

Bogdan Aron susține că românii nu au înțeles pericolul în care ne aflăm și aceștia continuă să iasă afară.

 „Asta e vestea proastă a zilei: toată lumea e pe stradă! Credeam că românii au înţeles că ne paşte un pericol mare. Însă nu e deloc aşa. Probabil că va fi o surpriză extraordinară pentru toată lumea când se vor anunţă 10,000 de infectaţi sau primii români morţi din cauza coronaviruslui. Poate atunci oamenii vor conştientiza pericolul. Deşi pare că pentru italieni a fost cam târziu, iar acum regretă amarnic. Nu mai vorbesc despre cazurile deja celebre (oameni care mint în privinţa vizitei în alte ţări, cetăţeanul din Madrid care a venit cu avionul etc.) pe care personal nu ştiu cum să le cataloghez şi în privinţa cărora consider că statul ar trebui să fie mai aspru”, a mai scris bărbatul.

Până miercuri, la ora 18.00, în România au fost  înregistrate 260 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Față de bilanțul de dimineață, numărul de pacienți a crescut cu 14. Numărul românilor declarați vindecați a rămas tot la 19.

Toate persoanele confirmat sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 2 ani și 57 de ani.

În acest moment se află în carantină instituționalizată 3.510 persoane. Alte 26.545 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW