Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


BNR a decis reducerea ratei dobânzii de politică monetară, ca parte a unui pachet mai larg de măsuri

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 martie 2020 Etichete: , , , ,

Banca Națională a României a decis vineri reducerea ratei dobânzii de politică monetară de la 2,5%, la 2,0%, începând cu data de 23 martie 2020. Măsura face parte dintr-un pachet mai larg care vizează susținerea economiei naționale situația stării de urgență și a pandemiei de covid-19.

Decizia Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, luată vineri într-o şedinţă de urgență, vizează în principal asigurarea stabilității cursului de schimb și a dobânzilor.

BNR susține reducerea ROBOR

De asemenea, BNR a hotărât îngustarea coridorului simetric format de ratele dobânzilor facilităților permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la ±0,5 puncte procentuale de la ±1 punct procentual. Astfel, începând cu 23 martie 2020, rata dobânzii pentru facilitatea de depozit se menține la 1,50 la sută, iar rata dobânzii aferente facilității de creditare (Lombard) se reduce la 2,50 la sută, de la 3,50 la sută.

Banca Națională va aduce lichiditate în piață

Totodată, Banca Națională va furniza lichiditate instituțiilor de credit prin intermediul operațiunilor repo (operațiuni revesibile cu titluri de stat) și va achiziționa titluri de stat în lei de pe piața secundară, în vederea consolidării lichidității din sistemul bancar, care să contribuie la finanțarea în bune condiții a economiei reale și a sectorului public.

Sursa foto: BNR

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW