Friday, December 2, 2022
Jurnalism corect


Blue Air. USR a sesizat Curtea de Conturi, Ministerul de Finanţe, EximBank, BNR şi ANAF

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 28 septembrie 2022 Etichete: ,

USR a sesizat Curtea de Conturi, Ministerul de Finanţe, EximBank, BNR şi ANAF, în cazul Blue Air, companie care a anulat toate zborurile până în luna octombrie, sute de mii de pasageri fiind afectați. Anunțul a fost făcut miercuri, 28 septembrie, de Cătălin Drulă, președintele formațiunii politice.

„Am sesizat cinci instituţii în ceea ce priveşte cazul Blue Air. E vorba de Curtea de Conturi, Ministerul de Finanţe, EximBank, BNR şi ANAF. Am prezentat documente, care, de altfel, sunt documente pe care le vor verifica foarte uşor şi aceste autorităţi, care arată că sunt mari semne de întrebare atât asupra împrumutului dat în 2020 – există chiar o notă de fundamentare a Ministerului Finanţelor din 2020, în care desfiinţează acordarea acestui împrumut. În nota de fundamentare prin care s-a acordat se spune că va fi un împrumut neperformant, va crea un prejudiciu statului, că Blue Air este o companie cu valoare negativă”, a declarat Cătălin Drulă, citat de Agerpres.

Drulă a opinat că, în acest caz, ar putea fi vorba inclusiv de infracțiuni, el evocând neexecutarea garanţiilor companiei Blue Air, în momentul în care statul a ajuns să plătească ratele în locul Blue Air.

„Garanţiile însemnau atât nişte bunuri – cu care se putea recupera o parte din pagubă -, dar mai ales controlul majoritar aspra companiei, care trebuia să devină o companie de stat”, a adăugat el.

Mii de români au fost afectați de haosul creat pe pe aeroportul Otopeni și pe alte aeroporturi din străinătate, după ce Blue Air a anunțat, inițial, că își suspendă zborurile până pe 12 septembrie din cauza unei popriri pe conturi, impusă de Administrația Fondului de Mediu.

Ulterior, compania aeriană a anunțat că prelungește perioada de zboruri anulate până pe 9 octombrie. Între timp, Blue Air a arătat că numărul total de pasageri afectați de anulările zborurilor este de aproximativ 230.000.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW