Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Blue Air suspendă toate zborurile până pe 12 septembrie

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 6 septembrie 2022 Etichete: , ,

Compania aeriană Blue Air a anunțat marți, 6 septembrie, că își suspendă operațiunile până în data de 12 septembrie, astfel că toate zborurile programate în perioada 6-12 septembrie inclusiv vor fi anulate. 

Conturile companiei au fost poprite de Ministerul Mediului, potrivit Boarding Pass.

„Din cauza unei situații neprevăzute, constând în poprirea tuturor conturilor companiei Blue Air Aviation S.A. de către Ministerul Mediului, Blue Air se află în imposibilitatea achitării costurilor curente”, informează compania low-cost.

Astfel, firma nu poate efectua plățile necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care trebuie să sisteze toate zborurile programate a pleca de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022.

De menționat este că zborurile planificate din afara României către aeroporturile din țară marți, 6 septembrie, vor fi operate conform orarului publicat.

Compania low-cost susține, în comunicat, că blocarea conturilor a fost făcută „la scurt timp după declarațiile publice și instigările directe de nu mai cumpăra bilete Blue Air propagate în spațiul public de către un reprezentant cu rang înalt al Statului Român, respectiv Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) statului român”.

Potrivit sursei citate, aceste instigări au dus la:

 • distrugerea semnificativă a încrederii pasagerilor în Blue Air, generând pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete;
 • creșterea presiunii din partea furnizorilor cheie ai societății Blue Air Aviation S.A. de a achita sumele necesare operării zilnice în avans (lucru imposibil acum, în condițiile popririlor tuturor conturilor societății);
 • blocarea tuturor discuțiilor purtate la Londra de acționariatul Blue Air cu două mari firme de investiții interesate în intrarea în acționariatul Blue Air și sprijinirea societății în recuperarea pierderilor suferite în cei 2,5 ani în care a trecut prin cele mai mari dificultăți din întreaga istorie a industriei aeronautice mondiale.

CITEȘTE ȘI ANPC: Blue Air a anulat peste 11.200 de zboruri pentru care erau făcute aproape 180.000 de rezervări / Reacția companiei de zbor

Foto: Facebook / Blue Air

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW