Monday, November 25, 2024
Jurnalism corect


🇷🇴 Prezență vot alegeri prezidențiale click

Blocaj la ÎCCJ: Amânare în dosarul Turceni – Rovinari din cauza completurilor specializate

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 9 septembrie 2019 Etichete: , ,

Amânare și în dosarul Turceni – Rovinari în care sunt judecați, în faza de apel, Dan Șova și Victor Ponta. Cauza este lipsa motivării Curții Constituționale pentru decizia pe completurile specializate. Termenul a fost stabilit pe data de 7 octombrie. 

În procesul pe fond, atât Victor Ponta, dar și Dan Șova au fost achitați în timp ce fostul director de la Complexul Energetic Turceni, Dumitru Cristea, a fost condamnat la patru ani de închisoare și la plata unor daune în valoare de peste 2 milioane de lei. DNA a contestat însă decizia.

Victor Ponta a fost achitat pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani, iar Dan Șova a fost achitat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală și spălare de bani.

De asemenea, au fost achitați și fostul director al Complexului Energetic Rovinari, Laurențiu Ciurel, acuzat de către DNA de trei infracțiuni de abuz în serviciu și fostul director economic al Complexului Energetic Turceni, Laurențiu Graure.

În schimb, fostul director al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru abuz în serviciu și la plata unor daune de peste peste două milioane de lei.

Acuzațiile DNA în dosarul Turceni – Rovinari

Procurorii îl acuză pe Victor Ponta că, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin cabinetul său de avocat, a obţinut de la Societatea Civilă de Avocaţi „Şova şi Asociaţii” 181.439,98 de lei, pentru activităţi care figurează în acte, dar care nu ar fi fost efectuate. Victor Ponta este judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat, iar Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi „Şova şi Asociaţii” la data faptelor, pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani. Laurenţiu-Dan Ciurel este acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, iar Dumitru Cristea şi Laurenţiu-Octavian Graure, fost director economic al CET, de abuz în serviciu.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *