Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Gregorian Bivolaru, fondatorul MISA, arestat în Franța, într-un dosar de exploatare sexuală

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 28 noiembrie 2023 Etichete:

Gregorian Bivolaru, fondatorul MISA, a fost arestat în Franța, într-un dosar în care este suspectat că prin intermediul organizației sale ar fi exploatat sexual mai multe persoane.

Marți, poliția franceză a efectuat arestarea a 41 de persoane în legătură cu o presupusă sectă internațională, acuzată de numeroase abuzuri sub pretextul practicării yoga, conform unei surse apropiate dosarului, potrivit publicației Le Parisien.

Printre cei reținuți se află și Gregorian Bivolaru, guru român și fondator al controversatei mișcări internaționale de yoga, în vârstă de 71 de ani, condamnat în România pentru violarea unei minore și căutat de Interpol pentru trafic de persoane.

Bivolaru este recunoscut ca „ghid spiritual” al Federației de Yoga Atman, prezentă în aproximativ 30 de țări, inclusiv în majoritatea statelor europene, potrivit publicației Libération.

Gregorian Bivolaru a fost condamnat în 2013 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în rejudecare, la șase ani de închisoare.

Acesta a fost găsit vinovat pentru că în perioada 2002 – martie 2004, s-a folosit de calitatea de „profesor yoga” şi a recrutat, în scopul exploatării sexuale, o minoră, cursantă yoga, cu care a întreţinut, în mod repetat, acte sexuale şi de perversiune sexuală, oferindu-i diverse sume de bani şi alte foloase.

În urma condamnării, a reușit să părăsească ilegal România, primind azil politic în Suedia, fiind adus în țară în anul 2016.

Bivolaru a fost eliberat condiționat în septembrie 2017, din Penitenciarul Bistrița.

 

Foto: misatv.ro

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW