Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Biserica Ortodoxă Română, apel către credincioși: Starea de urgență este una de prevenire a extinderii epidemiei, nu o stare de panică și descurajare

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 16 martie 2020 Etichete: , , , ,

Biserica Ortodoxă Română face un apel către credincioși și le cere oamenilor să aibă încredere în autorități și să respecte măsurile implementate de acestea, odată cu instituirea stării de urgență pe o perioadă de 30 de zile pe teritoriul României. 

„Starea de urgență este o stare specială de prevenire a extinderii epidemiei, nu o stare de panică și descurajare Biserica Ortodoxă Română se adaptează treptat și responsabil, în funcție de evoluția situației provocate de epidemie, așa cum o fac toate instituțiile importante din țară, respectând și promovând în spațiul public recomandările autorităților de stat.(…) În acest context, Biserica face un apel părintesc către toți credincioșii ei pentru a avea încredere în autorități și a respecta măsurile instituite de acestea”, transmite Biserica Ortodoxă Română, printr-un comunicat de presă.

BOR mai cere credincioșilor să aibă grijă de oamenii vârstnici și de cei aflați în carantină.

„Să arătăm iubire și solidaritate față de oamenii vârstnici, față de cei aflați în izolare sau în carantină, precum și grijă deosebită pentru sănătatea celor din jurul nostru. Să arătăm multă prețuire față de medicii din spitale care apără și cultivă sănătatea trupului, dar și față de preoții din biserici, care apără și cultivă sănătatea sufletului. Să avem deplină încredere în puterea rugăciunii, știind că „Dumnezeu toate le lucrează spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu””, mai transmite BOR.

Ultimele măsuri implementate de BOR

Arhiepiscopia Bucureștilor, prin Sectorul Social Filantropic și Misionar și Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov au decis să iasă împreună în întâmpinarea persoanelor aflate într-una din aceste categorii de risc și fac următoarele precizări:

 1. S-a înființat numărul unic de apel 785.491, accesibil în intervalul orar 08-16, exclusiv pentru cei aflați într-o situație de gravă vulnerabilitate socială din cauza epidemiei de Coronavirus (COVID-19).
 2. În urma verificării eligibilității solicitărilor de ajutor primite la acest număr, în baza unor proceduri clare, cazurile urgente vor fi direcționate către cantinele sociale ale filialelor Asociației Diaconia pentru a ridica, prin delegați/aparținători alimente (hrana caldă sau alimente neprocesate, în funcție de posibilități și de reglementările ce pot apărea din partea autorităților statului).
 3. Protoieriile de sector pot susține suplimentarea cu un număr de 200 de porții zilnic a capacitații celor șase cantine sociale din București ale Arhiepiscopiei.
 4. În cazuri excepționale, în care nu se poate ridica hrana direct din locațiile stabilite, aceasta se poate transporta la domiciliul solicitanților cu ajutorul voluntarilor de la ISU și de la paraclisul „Catedralei Naționale”.
 5. Ajutorul se va acorda fiecărei persoane pe o perioada de 14 zile (perioada de izolare voluntară).

sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  MainNews

  FREE
  VIEW