Saturday, June 19, 2021
Jurnalism corect


Birourile de înmatriculări auto se redeschid începând de luni. Când se reiau examenele pentru permis

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 13 mai 2020 Etichete: , , ,

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor a anunțat că birourile de înmatriculări se vor redeschide, începând de luni, 18 mai, cu mențiunea că programul de lucru va fi diferit de la un județ la altul. De asemenea, din iunie, vor fi reluate și examenele pentru permisul de conducere, în mod etapizat.

„În ceea ce privește programul de lucru cu publicul al serviciilor publice comunitare acesta diferă de la un județ la altul, sens în care recomandăm consultarea site-urilor instituțiilor prefectului, respectiv site-ul www.drpciv.ro, secțiunea program de lucru serviciul public comunitar, aflată în pagină principală.

Activitățile se vor soluționa doar în baza programărilor online –  accesibile pe site-ul www.drpciv.ro. Accesul în incinta sediilor se va face controlat, în grupuri mici formate din 5-10 persoane, prin grijă personalului propriu al serviciilor publice comunitare, în funcție de particularitățile spațiului de lucru cu publicul“, se arată într-un comunicat DRPCÎV.

Examenele pentru permis se vor relua în iunie

În ceea ce privește activitatea de examinare, DRPCÎV preconizează reluarea acesteia la începutul lunii iunie, în două etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție și distanțare socială.

Etapa I

Examinarea la proba practică pentru cei admiși la proba teoretică și programați la proba practică pe durata  stării de urgență  (cu prioritate pentru candidați afectați de măsurile restrictive, respectiv cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente în perioada imediat următoare).

În vederea programării candidaților aflați în această situație sunt analizate două posibilități:

 • Programarea din oficiu cu informarea acestora – în ordinea programărilor anterioare,
 • Programarea prin intermediul școlilor de șoferi pe platforma online dedicate – cu informarea candidatului.

Etapa II

În a două etapă – reluarea activității de examinare – proba teoretică la aproximativ două săptămâni, în funcție de volumul solicitărilor  pentru proba practică.

DRPCÎV anunță măsuri de protejare la examenul auto:

 • Utilizarea măștilor de protecție – atât pentru candidați cât și pentru examinatori;
 • Dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfășurarea probei practice, înainte de începerea fiecărei probe;
 • Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, cel puțîn 1,5 m;
 • Evitarea prezentării la locul de întâlnire al candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, susțînători). Accesul va fi permis doar candidatul și reprezentanții școlilor de conducători auto;
 • Desfășurarea activității de instruire numai în spații deschise, cu respectarea regulilor de distanțare socială.

Sursa foto: Mediafax / Răzvan Chiriță

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  MainNews

  FREE
  VIEW