Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Biroul Executiv al PNL a fost convocat sâmbătă / Florin Cîțu: Sunt dezamăgit de situație

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 1 aprilie 2022

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat vineri, 1 aprilie, că este dezamăgit de situația din PNL și că o ședință a Biroului Executiv al partidului a fost convovată pentru sâmbătă, 2 aprilie, la ora 12:00. 

Asta în condițiile în care Biroul Executiv convocat astăzi, la ora 14:00, a votat, în unanimitate, 45 de voturi din 45 prezenţi, convocarea Consiliului Naţional al PNL, duminică, de la ora 12.00. În schimb, preşedintele PNL, Florin Cîţu, nu recunoaşte acest vot şi a anunţat, la rândul lui, că şedinţa Biroului Executiv este convocat pentru sâmbătă, 2 aprilie, la ora 12.00.

„Cât voi rămâne la șefia PNL, voi respecta regulile PNL și statutul partidului. Cererile de convoacre a BEx sunt adresate președintelui PNL. Președintele PNL a convocat BEx pentru mâine, la ora 12:00”, a declarat Florin Cîțu, după ședința de astăzi a liberalilor.

Totodată, președintele Senatului a refuzat să spună dacă își va da sau nu demisia din funcția de președinte al PNL. El a punctat că își va face cunoscută decizia mâine, în ședința BEx.

„Mâine, în BEx, voi anunța tot. Eu am văzut toate documentele, statutul este foarte important pentru mine”, a subliniat Florin Cîțu.

Liderul liberalilor a mai adăugat că este „dezamăgit de această situație”, pentru că abia s-a întors în România din Statele Unite.

„(…) Mă întorc acasă în această situație, fără să avem o discuție înainte (…) Și eu sunt dezamăgit de situație, multe (nemulțumiri – n.red.) au treabă cu guvernarea, nu cu partidul”, a mai explicat Cîțu.

Întrebat ce relație mai are cu președintele Klaus Iohannis, șeful Senatului a apreciat că este „o relație bună”, adăugând că a discutat cu șeful statului atât în Statele Unite, cât și când s-a întors din SUA, concret joi, 31 martie.

Jurnaliștii l-au întrebat pe Florin Cîțu dacă a vorbit cu președintele Iohannis și astăzi, când liderul PNL împlinește 50 de ani. „Președintele Iohannis nu se implică în discuția de partid. Aici este vorba de partid. Vom discuta în BEx mâine”.

De asemenea, chestionat dacă va demisiona din PNL dacă rămâne fără funcția de președinte al partidului, Cîțu a replicat că „sunt liberal și voi rămâne liberal”.

La rândul său, Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL, a fost întrebat dacă cea mai bună variantă pentru PNL este demiterea lui Cîțu de la conducerea PNL și organizarea unui congres extraordinar.

„Varianta cea mai bună este cea pe care o votează colegii, dacă asta vor vota colegii, sigur, e cea mai bună variantă. Și dacă Florin Cîțu își dă demisia, tot va trebui să faci congres. Sunt convins că situația va fi clarificată”, a menționat el.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *