Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Biroul Electoral Central, așteptat să se pronunțe asupra candidaturilor depuse de Ramona Bruynseels, Alexandru Cumpănaşu şi Cătălin Ivan

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 23 septembrie 2019 Etichete: , ,

Biroul Electoral Central (BEC) trebuie să decidă, luni, dacă admite sau respinge candidaturile depuse de Ramona Ioana Bruynseels, Alexandru Cumpănaşu şi Cătălin Ivan. Asta după ce duminică, la ora 24.00, a expirat termenul de depunere a dosarelor de candidat, însoțit de minim 200.000 de semnături. 

Până acum, BEC  a validat candidaturile depuse de: Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis, Kelemen Hunor, Mircea Diaconu, Theodor Paleologu și Dan Barna.

Dosarele de candidat depuse de Viorel Cataramă și de Miron Cozma au fost respinse, existând suspiciunea că multe dintre semnături ar fi falsificate. Viorel Cataramă a contestat la Curtea Constituțională decizia BEC și a câștigat, asadar și el va intra în campanie electorală.

BEC are termen până pe 24 septembrie să decidă dacă documentele depuse de candidați sunt corecte și complete și are posibilitatea să le respingă pe cele care prezintă suspiciuni. Cel târziu pe 25 septembrie pot fi formulate contestaţii la Curtea Constituţională. Soluţionarea acestora trebuie să se facă până pe 26 septembrie.

Din 27 septembrie, candidaturile vor rămâne definitive.

Ordinea pe buletinele de vot va fi stabilită de Biroul Electoral Central pe data de 29 septembrie prin tragere la sorţi.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW