Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Birchall propune un proiect de lege pentru combaterea evaziunii fiscale și a fraudei din vămi

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 16 septembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Ministrul Justișiei, Ana Birchall a prezentat, luni, în Senat, un proiect de lege prin care vor fi asigurate premisele pentru prevenirea, combaterea și sancționarea evaziunii fiscale, a fraudei fiscale și vamale.

Proiectul de lege propus de Birchall se referă la transferul la parchete a inspectorilor antifraudă încadrați la momentul intrării în vigoare a legii la Direcția de combatere a fraudelor din cadrul ANAF.

„Am susținut, astăzi, în plenul Senatului, Proiectul de lege privind transferul la parchete a inspectorilor antifraudă încadrați la momentul intrării în vigoare a legii la Direcția de combatere a fraudelor din cadrul ANAF.

Un astfel de proiect era necesar pentru a clarifica statutul profesional al inspectorilor antifraudă. Multora din inspectorii antifraudă de la Direcția de combatere a fraudelor din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală a Agenției Naționale de Administrare Fiscală, le-au încetat detașările ca urmare a expirării termenelor pentru care au fost dispuse. Întrucât legea reglementează faptul că aceștia funcționează exclusiv prin detașare la parchete, s-a impus identificarea unor soluții legislative de urgență.

Prin această soluție legislativă se reglementează reorganizarea Direcției generale antifraudă fiscală din cadrul ANAF și sunt asigurate premisele pentru o mai bună prevenire, combatere și sancționare a faptelor de evaziune fiscală, precum și pentru combaterea fraudei fiscale și vamale„, a scris Birchall, pe pagina sa de Facebook.

Context

Mai multe persoane din cadrul ANAF sunt acuzate, printr-un document ajuns la ANAF și la DNA, că ar acoperi fapte de corupție comise în Vama Constanța. Așa cum mainnews.ro relata într-un articol anterior, este vorba despre un presupus autodenunț al unui șef din cadrul vămii, care detaliază un întreg sistem de colectare a unor taxe nelegale, menite să acopere diferite deficiențe ale mărfurilor care ajung în România pe cale maritimă sau să scadă considerabil din taxele ce revin statului român.
Potrivit autodenunțului, o parte din banii colectaţi ar ajunge la cele mai înalte funcții din Finanțe sub forma unor taxe pentru menţinerea unor persoane în posturi de conducere.

sursa foto: Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW