Thursday, October 28, 2021
Jurnalism corect


BioNTech vrea să producă 2 miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19 în 2021

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 ianuarie 2021

Partenerul Pfizer, BioNTech, a mărit obiectivul de livrare pentru 2021 pentru vaccinul împotriva COVID-19 la 2 miliarde de doze, în creștere cu 1,3 miliarde față de cel anterior, datorită dezvoltării unei noi linii de producție și deciziei Agenției Europeane pentru Medicamente (EMA) de a autoriza extragerea a șase doze dintr-un flacon, relatează Reuters.

„Credem acum că putem livra aproximativ 2 miliarde de doze în total până la sfârșitul anului 2021, care încorporează eticheta actualizată cu șase doze”, a transmis reprezentanții companiei BioNTech.

EMA a aprobat pe 8 ianuarie extragerea a șase doze dintr-un singur flacon de vaccin Comirtany, una în plus ca până acum.

Pentru a extrage șase doze dintr-un singur flacon, trebuie folosite seringi și ace cu volum mort mic. Combinația de seringă și ac redus cu volum mort trebuie să aibă un volum mort de cel mult 35 microlitri. Dacă se utilizează seringi și ace standard, este posibil ca vaccinul să nu fie suficient pentru a extrage a șasea doză dintr-un flacon.

Dacă cantitatea de vaccin rămasă în flacon după cea de-a cincea doză nu poate furniza o doză completă (0,3 ml), trebuie aruncat flaconul și conținutul acestuia. EMA recomandă să nu se combine serul din mai multe flacoane pentru a alcătui o doză completă. Orice vaccin neutilizat trebuie aruncat la 6 ore după diluare.

Comirnaty este un vaccin dezvoltat de Pfizer-BioNTech pentru prevenirea COVID-19 la persoanele cu vârsta de 16 ani și peste. Acesta a fost autorizat în UE la 21 decembrie 2020.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW