Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Bill Gates a lansat un avertisment legat de o pandemie, în urmă cu cinci ani. Regretul miliardarului: Mă simt teribil

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 17 mai 2020 Etichete: , , ,

Bill Gates a avertizat, în urmă cu cinci ani, că cea mai mare provocare cu care omenirea se va confrunta va fi o pandemie, nu un război. În acest sens, Bill Gates a cheltuit sume impresionante de bani pentru dezvoltarea unor vaccinuri și a unor sisteme complexe de monitorizare a bolilor.

Miliardarul a mărturisit recent că îi pare rău că la acea vreme nu a făcut mai multe pentru prevenirea acestui pericol relatează The Wall Street Journal.

„Mă simt teribil. Toată ideea a fost să vorbesc despre pericol pentru ca noi să putem acţiona pentru minimalizarea pagubelor”, a spus miliardarul într-un interviu.

Fundaţia The Bill & Melinda Gates, pe care a înființat-o împreună cu soția sa, contribuie cu resurse financiare pentru cercetarea unui tratament. Fundaţia colaborează cu liderii farmaceutici şi guvernele lumii pentru producerea vaccinului la scară largă.

„Tot ce facem este să investim banii noştri şi să împărtăşim opiniile noastre. Nu noi luăm decizia finală la sfârşitul zilei”, afirmat fondatorul Microsoft.

Fundaţia soților Gates a avut un rol foarte important în eradicarea unor boli în ţări ce nu beneficiază de un sistem medical avansat, cum sunt cele de pe contul african.

Din 2014 și până la debutul pandemiei, fundaţia a cheltuit 235 de milioane de dolari în programe de pregătire împotriva unei pandemii.

De la debutul pandemiei, fundația a investit încă 305 milioane de dolari în lupta împotriva coronavirusului.

sursa foto: Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *