Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Bilanțul Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție în anul 2019: Din 417 de dosare, 415 au fost clasate

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 16 aprilie 2020 Etichete: , ,

Ministerul Public a publicat Raportul de activitate pe anul 2019, în care se regăsește și Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), care a soluționat anul trecut un număr de 417 dosare, dintre care în două cauze, privind trei inculpați, s-a dispus trimiterea în judecată.

Potrivit Ministerului Public, documentul a fost aprobat de Colegiul de conducere al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, iar Adunarea va fi convocată după încetarea stării de urgență.

Potrivit sursei citate, în ceea ce privește activitatea de urmărire penală în cadrul SIIJ, în anul 2019, aceasta a fost desfășurată, în medie, de șase procurori care au avut de soluționat 4.154 de dosare penale.

Dintre acestea, 2.869 de dosare au fost înregistrate în anul 2019, iar 1.286 preluate/ rămase din anul 2018. Cauzele au fost întocmite ca urmare a sesizărilor formulate de persoane fizice/juridice private sau de instituții publice, în categoria acestora regăsindu-se un număr de 2.052 dosare.

Două rechizitorii

În anul 2019, SIIJ a soluționat un număr de 417 dosare penale, dintre care în două cauze, privind trei inculpați, s-a dispus trimiterea în judecată. Unui dintre rechizitorii este cel în care au fost trimiși în judecată foștii procurori DNA, Mircea Negulescu și Lucian Onea. Cel de-al doilea dosar trimis judecătorilor este al unul procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, Mihai Laurențiu Vasilescu, acuzat de abuz în serviciu.

415 dosare, clasate

De asemenea, conform Raportului, au fost clasate 415 cauze, cele mai multe dosare fiind de abuz în serviciu, luare de mită, cercetare abuzivă și constituirea unui grup infracțional.

La finalul anului 2019, la Secția Specială au rămas de soluționat 3.652 de cauze, pentru care procurorii au audiat 839 de persoane, dintre care 16 în calitate de suspecți și 36 în calitate de persoane vătămate.

„Au fost realizate 3 perchezitii informatice si au fost emise, in vederea punerii in executare, 8 mandate de aducere,” este prezentata activitatea Sectiei Speciale.

Mai multe AICI

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW