Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Bilanțul deceselor cauzate de coronavirus în Wuhan a crescut cu 50% peste noapte/ Explicațiile Chinei

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 17 aprilie 2020 Etichete: ,

Autoritățile sanitare din Wuhan, epicentrul pandemiei de coronavirus, au revizuit, vineri, bilanțul deceselor cauzate de coronavirus și a anunțat cu 50% mai mulți morți, potrivit Guardian. Astfel de la 2.579 de morți, s-a ajuns la 3.869.

Decizia Centrului de prevenții și control vine în contextul în care China a fost acuzată de mai multe țări că a raportat intenționat date false privind atât cazurile de infectare cât și decesele provocate de Covid-19.
Președintele Donald Trump a declarat miercuri, că nu crede că există cineva care crede în cifrele publicate de către autoritățile chineze.

Mai mult, secretarul american al Apărării, Mark Esper, a declarat, joi, că liderii chinezi au transmis informații eronate și au refuzat să fie transparenți în privința originii pandemiei de coronavirus, scrie Reuters.

Oficialul american a transmis că îi este foarte greu să creadă informațiile transmite de Administrația comunistă de la Beijing în ceea ce privește apariția virusului Covid-19, dar și cifrele infectărilor și a deceselor.

„Ne-au indus în eroare, au fost opaci din primele zile ale virusului. Prin urmare, nu prea am încredere că ne spun adevărul acum”, a subliniat şeful Pentagonului.

Regatul Unit: China va trebui să răspundă la niște întrebări dificile

De asemenea,ministrul Afacerilor Externe britanic, Dominic Raab, a avertizat, joi, China că va trebui să răspundă la niște întrebări dificile privind propagarea virusului Covid-19, după ce va trece criza generată de acest virus în toată lumea.

Oficialul britanic susține că cooperarea cu Beijingul nu poate „continua ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic”.

”Trebuie să privim toate aspectele, într-o manieră echilibrată, dar nu este nicio îndoială că lucrurile nu pot continua ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic și va trebui să punem întrebări dificile cu privire la apariția virusului și de ce nu a putut fi stopat mai devreme”, a spus ministrul Afacerilor de Externe, Dominic Raab, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit AFP.

Explicațiile Chinei

Centrul de prevenții chinez susține că revizuirea se datorează faptului că până în prezent nu au fost incluși în statistici și pacienții care nu au putut ajunge la spital sau au ajuns prea târziu, dar și dificultăților în colectarea informațiilor de la spitalele private sau centrele medicale construite temporar pentru gestionarea virusului Covid-19.

“Fiecare pierdere a unei vieți este o sursă de durere pentru familiile îndoliate, dar și pentru oraș. Vrem să transmitem compasiunea noastră sinceră familiilor care și-au pierdut rudele pe perioada epidemiei, dar și cadrelor medicale care și-au sacrificat viața”, a transmis agenția.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *