Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Bilanţul cutremurului din Japonia a ajuns la 84 de morţi şi 79 de dispăruţi

By news.ro , in Stirile zilei , at 4 ianuarie 2024

Cutremurul cu epicentrul în peninsula Noto care s-a produs în prima zi a anului a avut o intensitate seismică maximă, potrivit scării de intensitate folosite de Japonia. Magnitudinea de moment a seismului, care a fost urmat de sute de replici, precum şi de un tsunami, a fost de 7,5, iar adâncimea sa a fost de numai 10 kilometri, de unde forţa sa distructivă.

Aproape 90 de drumuri din prefectura Ishikawa care duc spre zonele afectate de dezastru sunt blocate, lăsând cel puţin 750 de persoane izolate, în principal în satele de la periferia oraşelor Wajima şi Suzu, unde distrugerile au fost semnificative.

Multe persoane ar putea fi prinse încă sub dărâmături. În după-amiaza zilei de 4 ianuarie, trecuseră deja 72 de ore de la cutremur, iar de acum rata de supravieţuire se consideră că este semnificativ mai mică. Operaţiunile de salvare din casele prăbuşite sunt dificile, iar vremea este rece. Poliţia şi pompierii încă desfăşoară misiuni de căutare

În prefectura Ishikawa, unde rutele terestre şi comunicaţiile au fost întrerupte, nu se cunoaşte încă amploarea totală a pagubelor.

Municipalitatea din Wajima a primit cel puţin 40-50 de rapoarte privind rezidenţi rămaşi sub dărâmături.

Peste 200 de clădiri din prefectura Ishikawa au fost distruse complet sau parţial. Aproximativ 34.000 de persoane sunt cazate în 360 de centre de evacuare.

Îngrijorările legate de dezastre secundare, cum ar fi alunecările de teren, sunt în creştere, din cauza ploilor care au început miecuri în regiune.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW