Sunday, September 25, 2022
Jurnalism corect


Bilanțul autorităților privind COVID-19: 8 cazuri confirmate, 22 de persoane în carantină

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 martie 2020 Etichete: , ,

Autoritățile române au publicat vineri, 6 martie, datele pentru ora 16:00 privind infecția cu coronavirus pe teritoriul României. Potrivit buletinului informativ, 8 cazuri au fost confirmate, 22 de persoane se află în carantină, 12.619 se află în auto-izolare la domiciliu, iar 3 persoane s-au vindecat.

În prezent mai sunt internate 5 persoane diagnosticate cu COVID-19 la centrele medicale specializate în tratarea bolilor infecțioase din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova. Starea lor de sănătate este bună. Doi dintre ei nu prezintă simptome, iar ceilalți au o stare ameliorată față de momentul internării.

Ministerul Sănătății a solicitat spitalelor județene să demareze licitații pentru achiziționarea a câte unui aparat pentru testarea coronavirus, în condițiile în care, în acest moment testarea se poate realiza doar în 6 centre (București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Craiova).

Un bărbat din județul Olt, al optulea caz de infectare cu COVID-19

Al optulea caz diagnosticat cu coronavirus în România este al unui bărbat în vârstă de 51 de ani din județul Olt, care a călătorit din Italia cu același autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava. Bărbatul nu prezintă simptome, iar în momentul confirmării, se afla în izolare la domiciliu din data de 29 februarie. Acesta este internat la Spitalul de boli infecțioase din Craiova.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW