Friday, October 7, 2022
Jurnalism corect


Bilanț IGSU pentru perioada stării de urgență: Peste 34.000 de misiuni

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 18 mai 2020 Etichete: , , , ,

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a întocmit un bilanț al eforturilor și misiunilor care s-au desfășurat primăvara aceasta, pe perioada stării de urgență instituită prin decret de președintele Klaus Iohannis pe data de 16 martie.

Astfel, conform datelor IGSU, pe perioada stării de urgență:

peste 5.000 de pompieri au fost zilnic la datorie pentru asigurarea răspunsului optim la solicitările venite din partea cetățenilor.

-misiunile pompierilor au fost acoperite cu peste 3.400 mijloace tehnice destinate gestionării cu eficiență a intervențiilor care au presupus stingerea incendiilor, recuperarea și salvarea  persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat.

-răspunsul  la urgențele medicale a fost asigurat de peste 400 echipaje SMURD,  care încadrează autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanțe de prim ajutor și terapie intensivă mobilă, motociclete SMURD și ambulanțe pentru transport neonatologic.

-în perioada 22 martie – 17 mai, pentru gestionarea situațiilor apărute pe fondul infectării cu noul tip de coronavirus, pompierii salvatori au efectuat  peste 34.000 misiuni de transport persoane către diverse unități spitalicești, centre de carantină și locații de izolare.

-în perioada de referință echipajele CBRN (care intervin în misiuni cu risc chimic, biologic, radiologic și nuclear) au executat 17.156 misiunide decontaminare a personalului și a tehnicii de intervenție, acțiuni obligatorii pentru asigurarea protecției echipajelor operative și a persoanelor afectate.

-de la debutul stării de urgență, efectivele IGSU au instalat 371 de corturi, la nivel național, destinate triajului medical la unități de primiri urgente, fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, respectiv asigurării solicitărilor pentru suplimentarea spațiilor de carantină.

sursa foto: IGSU

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW