Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Biden, după discursul lui Zelenski în Congres: Vorbeşte în numele unor oameni care au dat dovadă de un curaj remarcabil

By news.ro , in Stirile zilei , at 16 martie 2022

Preşedintele Statelor Unite ale Americii a catalogat discursul lui Volodimir Zelensky adresat oficialilor americani drept unul „plin de semnificaţie”, arătând că poporul american a ajutat Ucraina încă de dinaintea izbucnirii războiului şi va continua să sprijine Ucraina din toate punctele de vedere. Biden anunţă un nou pachet de asistenţă pentru Ucraina, inclusiv ajutor financiar şi echipament militar, ajutor de 800 de milioane de dolari, care se adaugă unui alt ajutor de 200 de milioane acordat în urmă cu câteva zile. Noul pachet include, printre altele, 800 de sisteme antiaeriene, 9000 de sisteme împotriva vehiculelor blindate, arme uşoare, drone.

El vorbeşte în numele unor oameni care au dat dovadă de un curaj şi de o tărie remarcabile în faţa unei agresiuni brutale, curaj şi tărie care i-au inspirat nu numai pe ucraineni, ci întreaga lume. (…) Lumea este unită împreună cu noi în sprijinirea Ucrainei şi în determinarea noastră de a-l face pe Putin să plătească un preţ foarte greu. America conduce acest efort. Împreună cu aliaţii şi partenerii noştri asigurăm un nivel ridicat de securitate şi asistenţă umanitară, la care adăugăm astăzi şi vom continua să adăugăm în zilele şi săptămânile următoare. Schilodim economia lui Putin cu sancţiuni care vor aduce mai multă durere pe măsură ce timpul trece. Avem alături de noi NATO, Uniunea Europeană şi multe alte ţări”, a declarat Joe Biden Miercuri, la câteva ore după ce liderul de la Kiev s-a adresat Congresului SUA.

Conform preşedintelui Statelor Unite, miza acestor sancţiuni o reprezintă apărarea valorilor precum libertatea, dreptul oamenilor de a-şi decide propriul viitor, dar şi despre faptul că Ucraina „niciodată nu ar trebui să fie învinsă de Putin, oricât ar avansa acesta pe câmpul de luptă”.

Biden a făcut referire la acţiunile întreprinse de armata rusă pe teritoriul Ucrainei, inclusiv la faptul că ostatici civili au fost luaţi de către forţele armate ruse care au invadat oraşul Mariupol catalogând aceste acţiuni drept „atrocităţi” care sunt „revoltătoare” pentru toată lumea.

Acesta a precizat că noul pachet de ajutoare include 9000  sisteme portabile de lansare a unor rachete antitanc, de înaltă precizie, pe care deja ucrainenii le-au utilizat cu succes pentru a distruge tancurile şi blindatele. Ucraina va primit 7000 de arme mici- puşti, mitralieze, lansatoare de grenade -, precum şi drone.

Preşedintele SUA a catalogat războiul din Ucraina drept unul „tragic şi nenecesar” şi a subliniat că Vladimir Putin trebuie să plătească pentru acţiunile pe care le-a ordonat.

Sursă foto: The White House

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW