Thursday, November 30, 2023
Jurnalism corect


Biden cere Congresului un ajutor suplimentar destinat Ucrainei în valoare de 33 de miliarde de dolari

By news.ro , in Stirile zilei , at 28 aprilie 2022

Preşedintele american Joe Biden urmează să ceară Congresului să deblocheze o sumă suplimentară de 33 de miliarde de dolari pentrua ajuta Ucraina aflată în război, sumă care include ajutoare militare în valoare de 20 de miliarde de dolari, anunţă joi un oficial amerian de rang înalt, relatează AFP.

Preşedintele amerrican urmează să-şi reitereze ”susţinerea ucrainenilor care-şi apărăr ţara şi libertatea împotriva războiului Rusiei” într-o alocuţiune, anunţă Casa Albă.

Această „asistenţă militară şi în domeniul securtăţii” uriaşă reprezintă echivalentul „armamentului şi muniţiei trimise poporului ucrainean”, precizează acest oficial.

Joe Biden intenţionează, de asemenea, să propună o lichidare a unei părţi sau a întregilor active „cleptocratice” confiscate oligarhilor ruşi şi ca banii să fie transfferaţi Kievului ”în vederea unei compensări a prejudiciului cauzat de agresiunea rusă”, a anunţat într-un comunicat Guvernul american, o măsură cu privire la care are nevoie de acordul Congresului.

Statele Unite au furnizat Ucrainei armament în valoare de peste trei miliarde de dolari după ce această ţară a fost invadată de către Rusia, la 24 februarie.

Casa Albă încearcă în prezent să obşină o finanţare suficientă a acestor ajutoare militare până în decmebrie.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW