Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Beneficiarii deciziei CCR : Darius Vâlcov, familia Cosma, Elena Udrea sau Alina Bica

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 3 iulie 2019 Etichete: , ,

Prin decizia CCR care a stabilit că la nivelul ÎCCJ ar fi trebuit să existe completuri de 3 judecători specializate în corupţie, Curtea a lăsat liberă calea rejudecării unor dosare în care nu s-au dispus decizii definitive. Urmare a deciziei, cauzele soluționate în primă instanță înainte de 23 ianuarie vor fi rejudecate dacă nu au fost soluționate definitiv. Surse din sistemul judiciar arată că rejudecarea nu s-ar aplica doar în cazurile de condamnare, ci şi în cele de achitare.

Dosarul în care Darius Vâlcov a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani ar putea fi rejudecat, ca urmare a deciziei Curţii.

De asemenea, familia Cosma ar putea beneficia de hotărârea CCR.

Totodată, şi alte dosare aflate în faza de apel, chiar dacă este vorba despre rejudecare ca urmare a contestaţiilor în anulare, pot intra în categoria cauzelor care se rejudecă.

În această situaţie sunt dosarele în care sunt vizaţi: Elena Udrea, Alina Bica, Dan Şova, şi Constantin Niţă.

Hotărârea CCR are şi o parte nefavorabilă pentru persoanele care au fost achitate în prima instanţă. Dosarele în care au fost achitaţi, în prima instanţă, Victor Ponta şi Mircea Drăghici ar putea fi rejudecate la cererea procurorilor.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW