Saturday, November 27, 2021
Jurnalism corect


BEM dă dreptate Alianței USR-PLUS / Reclama electorală plătită de Gabriela Firea din bugetul Primăriei Generale este ilegală

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 25 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Biroul Electoral al Circumscripției Electorale a Municipiului București (BEM) a decis că reclama electorală plătită de Gabriela Firea din bugetul Primăriei Generale este ilegală, susține Alianța USR PLUS. 

Alianța USR PLUS a anunțat, vineri, că BEM a decis, în urma plângerii pe care au făcut-o Vlad Voiculescu și Claudiu Năsui, că reclama plătită din bugetul Primăriei Generale este o reclamă electorală ilegală și solicită PMB să publice totalul sumelor cheltuite pentru publicitate.

Fără hoție la primărie! Astăzi am primit încă o dovadă a imposturii personajului Gabriela Firea, la doar două zile înainte de momentul în care vom putea să spunem “stop” modului corupt în care s-a făcut administrație în București și în toată țara în ultimii 30 de ani.

Biroul Electoral al Circumscripției Electorale a Municipiului București (BEM) tocmai a decis, în urma plângerii pe care au făcut-o Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu, că reclama plătită de Gabriela Firea din bugetul Primăriei Generale, adică din banii tuturor bucureștenilor, este, de fapt, reclamă electorală ilegală.

Practic avem o nouă confirmare, de data aceasta din partea autorităților statului, că Gabriela Firea s-a folosit de bugetul Primăriei Generale pentru a obține avantaje pentru sine, cum a făcut, de altfel, în ultimii patru ani.

Solicităm, de urgență, publicarea totalului sumelor cheltuite pentru publicitatea mascată!”, a anunțat Alianța USR PLUS, pe Facebook.

Fără hoție la primărie!
Astăzi am primit încă o dovadă a imposturii personajului Gabriela Firea, la doar două zile…

Publicată de Alianța USR PLUS pe Vineri, 25 septembrie 2020

CITEȘTE ȘI: USR PLUS, plângere la Biroul Electoral pe numele Gabrielei Firea. Alianța susține că primarul utilizează în scop electoral reclama tv plătită din bani publici

USR PLUS, plângere la BEM împotriva Gabrielei Firea

Alianța a depus, în urmă cu o săptămână, o plângere la BEM împotriva Gabrielei Firea, a Primăriei Generale a Capitalei și împotriva PSD. Alianța reclama încălcarea regulilor de desfășurarea a campaniei electorale prin utilizarea unor reclame tv, finanțate din bugetul municipalității.

În plângere sunt menţionate un spot video care promovează proiectul Primăriei Capitalei de consolidare a clădirilor istorice şi unul care promovează lucrările de infrastructură ale PMB pentru poduri şi pasaje.

„Sesizăm prin prezenta plângere efectuarea unei campanii electorale mascate şi indirecte, spoturile astfel reclamate reprezentând în fapt un mesaj electoral specific susţinerii (realegerii) candidatului PSD, care deţine în prezent funcţia de primar şi care conduce, pe de altă parte, autoritatea publică locală. Vă rugăm de asemenea să sesizaţi atât Autoritatea Electorală Permanentă privind modul de finanţare a campaniei electorale a candidatului Gabriela Firea, din bugetul autorităţii publice locale, cât şi organele abilitate în vederea constatării unor eventuale fapte contravenţionale ori de altă natură faţă de situaţia de fapt”, se arată în plângere.

Vă prezentăm mai jos contestația făcută de Alianța USR-PLUS:

 

Reclama contestată de Alianța USR PLUS:


Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW