Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


Bebeluș de o lună din Sibiu a fost vindecat de coronavirus

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 1 mai 2020 Etichete: ,

Cel mai tânăr pacient cu COVID-19 din judeţul Sibiu, un bebeluş dedoar o lună, a fost externat, vineri, împreună cu mama sa, de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu.

Amândoi au contactat infecția cu coronavirus acum aproximativ o lună.

„În cursul zilei de astăzi, 1 mai, cel mai tânăr pacient din judeţul Sibiu, un bebeluş care la data internării prin transfer de la o unitate sanitară din judeţul Alba, avea 17 zile şi era confirmat pozitiv în urma testării SARS CoV-2, atât el cât şi mama lui, au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan.

Mama și bebelușul său se întorseseră din Franța la începutul lunii aprilie, fiind plasați în carantină pe raza județului Alba.

Pe data de 5 aprilie, mama şi copilul au fost duși la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia. O zi mai târziu aceștia au fost diagnosticați cu coronavirus.

„Pacienta prezenta tuse, iar bebeluşul era uşor febril, fiind izolaţi în cadrul secţiei de Pediatrie şi, ulterior, în cadrul secţiei de Boli Infecţioase, unde au primit îngrijiri medicale. Acestora li s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19, care au ieşit pozitive în cursul zilei de 06.04.2020”, precizau, la acea dată, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

Mama și copilul au fost transferați la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu.

sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW